Acasă Teo Dinescu
teo_dinescu

Teo Dinescu

Umanist prin formare și bon viveur din convingere, Teo este pasionat de istoria gastronomiei, rețete etnice și condimente. 

Gătește din plăcere și îi place să se joace cu ingredientele. Preferă o ciorba onestă de dragavei unor sarmale reinterpretate de bucătăria moleculară și adoră bucătăria mediteraneană.

 

Vezi mai multe rețete de la Teo Dinescu

Tartar de somon și avocado

Tartar de somon și avocado

Aproape la fel de clasic ca tartarul de vită, acest preparat este o alegere potrivită pentru orice iubitor de preparate din pește.

Vezi detalii
briose cu dovlecei

Brioșe cu dovlecei și brânză

Brioșele cu dovlecei sunt un aperitiv delicios și simplu de realizat, putând deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.

Vezi detalii
ciabatta original

Ciabatta rețeta originală

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această ciabatta rețeta originală, nu uita să îți iei cardul Selgros, care se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Vezi detalii
cocktail cosmopolitan reteta

Cosmopolitan cocktail rețeta clasică

Pentru Cosmopolitan cocktail rețeta clasică ai nevoie de un shaker, dar ai grijă să nu agiți ingredientele prea mult. Mișcă shakerul de jos în sus de câteva ori și apoi toarnă cocktailul într-un pahar foarte rece. De asemenea, este important să respecți întocmai rețeta, pentru a obține un echilibru între alcool și aciditatea sucurilor de lămâie și afine.

Vezi detalii
royal cosmopolitan

Cocktail Royal Cosmopolitan rețetă rapidă

Un cocktail efervescent, Royal Cosmopolitan se prepară cu șampanie de bună calitate și se servește foarte rece.

Vezi detalii
capsuni-glazurate

Căpșuni glazurate

O altă rețetă interesantă este cea de căpșuni glazurate. Față de alte rețete, în acest caz, ciocolata are un aspect mult mai uniform, astfel că poate fi folosită și pentru evenimente formale. Iată care sunt ingredientele și pașii necesari.

Vezi detalii
capsuna-in-ciocolata

Căpșuni trase în ciocolată - reteta simpla

Vrei un desert simplu, dar spectaculos? Trebuie să încerci căpșunile trase în ciocolată. Sunt ușor de pregătit și ai nevoie de doar trei ingrediente.

Vezi detalii
supa-de-ciuperci-si-legume

Supă de ciuperci și legume

Această supă de ciuperci sălbatice este o rețetă consistentă, reconfortantă, plină de arome umami.

Vezi detalii
supa tom yum reteta clasica

Supă Tom Yum rețetă clasică

Supa Tom Yum are un amestec anume de gusturi, fiind picantă, acră și aromată. Cele mai comune ingrediente sunt lemongrass, frunzele de kaffir (lime), galangal (ghimbir thailandez), ardeiul iute thailandez, sucul de lămâie și sosul de pește.

Vezi detalii
caracatita bucati in tigaie

Caracatiță la tigaie cu unt

Cum poți reuși să prepari cea mai bună caracatiță întâlnită vreodată într-o farfurie? Iată o rețetă delicioasă, cu unt și vin.

Vezi detalii
cartofi-copti-cu-sos-verde

Cartofi copți în cuptor cu salată și sos verde

O rețetă simplă și savuroasă! Sosul care însoțește cartofii îl poți pregăti pe gustul tău.

Vezi detalii
chiftele cu dovlecei

Chiftele cu dovlecei

Vezi detalii
paine-reteta-clasica

Pâine de casă rețeta clasică

Niciun alt miros nu-ți lasă apă în gură, ca cel al unei pâini proaspăt coapte, aburinde, care parcă abia așteaptă să fie unsă cu unt și presărată cu puțină sare.

Vezi detalii
quiche

Quiche Lorraine - rețeta clasică

Adevărata rețetă clasică pentru quiche lorraine conține doar smântână grasă (normală, nu lichidă), foarte multe ouă și bacon, neapărat afumat, pentru un gust desăvârșit.

Vezi detalii
quiche

Quiche cu pui, ceapă și ardei roșu

Acest quiche îmbină onctuozitatea cremei de ouă și smântână cu textura crocantă a ardeiului gras.

Vezi detalii
babaganoush

Baba ganoush

Vinete cu aromă de fum, pastă tahini și semințe de rodie - sunt ingredientele principale ale unui aperitiv delicios.

Vezi detalii
falafel

Falafel, pită și salată cu sos tahini

Un preparat cu destul de multe calorii, dar care merge servit la un prânz de duminică, în familie.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei cu cașcaval la cuptor

Un preparat rapid, sufleul de dovlecei asigură o porție generoasă de proteine și calciu, din ouă și brânză.

Vezi detalii
tartaprovence

Tartă provensală simplă

Ai nevoie de o jumătate de oră pentru a pregăti această tartă simplă, dar savuroasă.

Vezi detalii
toba-traditionala

Tobă de casă tradițională

O rețetă tradițională care, fără îndoială, te va trimite cu gândul la bucatele gătite de Crăciun de către bunicii tăi.

Vezi detalii
ciocolata de casa reteta rapida

Ciocolată de casă rețetă rapidă

O ciocolată de casă rețetă simplă și rapidă este cea prezentată mai jos.

Vezi detalii
tort-profiterol

Tort profiterol

Un tort delicios pe care îl poți pregăti pentru o persoană dragă, sau de ce nu, pentru a-ți face o plăcere.

Vezi detalii
galuste cu prune

Găluște cu prune ca în Ardeal

Rețeta de găluște cu prune ca în Ardeal este una ieftină și care se prepară rapid.

Vezi detalii
gomboti-de-pune

Găluște cu prune cu griș, o altă rețetă

Poți prepara și găluște cu prune cu aluat opărit din griș. Nu sunt chiar cele mai pufoase găluște cu prune, dar au totuși avantajul că se pregătesc ușor.

Vezi detalii
gogosi turnate cu iaurt

Gogoși turnate cu iaurt (gogoși cu lingura)

După ce le vei pregăti prima dată, rețeta de gogoși turnate cu iaurt (reţeta gogoși cu lingura cu iaurt) va deveni una dintre preferatele tale și va intra în rețetarul familiei.

Vezi detalii
panna-cotta-clasica

Panna cotta rețeta originală

Vezi detalii
papanasi_simpli

Papanași rețeta simplă

Cea mai simplă rețetă de papanași, imposibil să nu-ți reușească.

Vezi detalii
papanasi-prajiti

Papanași prăjiți

Papanași cu brânză prăjiți, cu o formă mai specială, dar cu o rețetă ușoară, care se pregătește rapid, din ingrediente simple.

Vezi detalii
placinta-burek

Plăcintă Borek cu brânză sărată

Vezi detalii
gris-cu-lapte-fara-zahar

Griș cu lapte fără zahăr

O variantă simplă și gustoasă la clasica mămăliguță, care poate fi savurată alături de ciuperci (precum gălbiori sau hribi) trase la tigaie.

Vezi detalii
gris-cu-lapte-pentru-copii

Griș cu lapte, pentru copii

Grișul cu lapte și piure de fructe poate fi o alegere potrivită pentru micul dejun, gustarea de la ora 10 sau cea de seară a copilului tău.

Vezi detalii
tiramisu_pe_farfurie

Tiramisu fara oua - reteta clasica

Vezi detalii
tiramisu_cu_fructe

Tiramisu fără ouă, cu fructe

Vezi detalii
crepessuzette

Crepes cu aromă de lichior de portocale

Dacă deja ţi-am făcut poftă de clătite, iată o reţetă foarte simplă, care încorporează aroma sosului suzette în compoziţia aluatului şi pe care o poţi face oricând ai poftă de ceva dulce sau când ai invitaţi neaşteptaţi.

Vezi detalii
Pastravlacuptor

Păstrăv la cuptor cu legume

Timpul de preparare al acestei rețete este ușor mai mare, dar rezultatul merită efortul.

Vezi detalii
pestecudovlecei

File de cod de Alaska, legume și unt cu lămâie

Untul cu lămâie aduce un plus de savoare unui file de cod de Alaska delicat, preparat la cuptor.

Vezi detalii
pestegratinat

File de cod gratinat la cuptor

Un preparat colorat și aromat, care se prepară în doi timpi și trei mișcări, din ingrediente pe care sigur le ai mereu în frigider.

Vezi detalii
dorada_cu_legume

Dorada la cuptor cu legume

Un preparat simplu de realizat, cu un gust fin și delicat. Este o alegere potrivită pentru un prânz sau chiar pentru masa de seară.

Vezi detalii
tartar-dorada

Tartar de doradă regală

Gustul delicat al acestui pește proaspăt, asociat cu vara, îți va trezi papilele gustative.

Vezi detalii
Dorada-regala-cu-rosii-lămâi

Doradă regală cu roșii și lămâi

Gătește, savurează și, dacă dorești, împarte rețeta, dar și preparatul cu cei dragi. Le vei face o mare plăcere și lor.

Vezi detalii
Dorada-la-gratar-pe-pat-de-rosii-si-masline

Doradă la grătar pe pat de roșii cherry și măsline

O farfurie frumoasă, care miroase a Mediterană și vacanță: o minunată doradă la grătar pe un pat de roșii cherry, măsline și ardei. Este absolut delicios!

Vezi detalii
peste spada reteta rapida

Pește spadă cu sos de smântână

Pentru acest pește spadă rețetă rapidă cu sos de smântână, folosește rădăcinoasele preferate, pentru o notă dulce.

Vezi detalii
chec-cu-lamaie

Chec cu lămâie

Un chec simplu, cu textură lejeră și foarte ușor de făcut. Unitatea de măsură a ingredientelor este chiar paharul iaurtului, pe care îl vei folosi în această rețetă.

Vezi detalii
chec-cu-dovlecei-și-brânză

Chec cu dovlecei și brânză

Un aperitiv delicios, simplu de realizat în casă, care poate deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.

Vezi detalii
chec-pufos

Chec pufos

Nimic nu se compară cu un chec pufos, ușor și aerat. Glazura fină și delicată de lămâie te trimite cu gândul la regiunile însorite mediteraneene.

Vezi detalii
sos-pesto

Sos verde rapid pentru cartofi la cuptor

Un sos verde fresh cu verdețuri aromate este perfect pentru cartofi natur, salate de cartofi cu ouă sau cartofi copți. Este un sos răcoritor, cu un gust proaspăt, care se prepară repede și aduce un plus de savoare preparatului tău.

Vezi detalii
madlene-cu-lamaie

Madeleines cu lămâie

Madlene cu lămâie, delicioase, partenerul ideal pentru o cană cu ceai parfumat. Se pot păstra câteva zile într-o cutie ermetică

Vezi detalii
melci-cu-scortisoara

Melci cu scorțișoară

Destul de apropiați de cinnabon rețeta originală, acești melci cu scorțișoară sunt foarte ușor de preparat, dar la fel de delicioși.

Vezi detalii
rulouri-scortisoara-aluat-patiserie

Rulouri cu scorțișoară cu aluat cumpărat

Pregătește rapid rulouri cu scorțișoară din foietaj de patiserie, scurtând, astfel, timpul de preparare al acestui desert.

Vezi detalii
tarta cu lime

Tartă cu lapte condensat și lime

Această tartă cu lapte condensat și lime are o crustă din biscuiți graham, o umplutură cremoasă cu lapte condensat dulce și o frișcă de casă deasupra. Este foarte ușor de preparat și arată spectaculos.

Vezi detalii
tartaculime

Tartă cu lime și cocos

Rețeta de mai jos combină ingredientele clasice ale tartei cu lime cu dulceața laptelui de cocos. Desertul poate fi decorat cu fulgi de cocos rumeniți și frișcă.

Vezi detalii
tartaculime

Tartă de lămâie cu blat de biscuiți, congelată

ceastă rețetă este, de fapt, o înghețată de tartă de lămâie cu blat de biscuiți. Crema se fierbe pe aragaz și se toarnă în crusta coaptă, apoi se dă la congelator.

Vezi detalii
tiramisu retete

Tiramisu cu mascarpone și ouă

Această rețetă tiramisu cu mascarpone și ouă nu este recomandată copiilor, deoarece conține alcool, dar, dacă, omiți acest ingredient, o poți servi celor mici.

Vezi detalii
tort dobos reteta veche

Tort Doboș rețeta veche

Pentru un tort Doboș rețeta veche vei prepara 6 foi de pandișpan cu unt. Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru un tort de 22 cm.

Vezi detalii
chili con carne reteta clasica

Chili con carne – rețeta clasică

Pentru prepararea acestei rețete, trebuie să-ți aloci două ore, deoarece timpul de fierbere este mai lung.

Vezi detalii
chili con carne rapid

Chili con carne rapid

Pentru o versiune mai rapidă de chili con carne, folosește fasole fiartă din conservă pe care o clătești și o scurgi. Adaug-o în tigaie cu 10 minute, înainte de final, în același timp cu porumbul.

Vezi detalii
cotlete-de-miel

Friptură de miel umplută, la cuptor

Pregătește această friptură de miel la cuptor, umplută cu verdeață, vei obține un preparat extrem de fraged!

Vezi detalii
zucchini-barcute-la-cuptor

Bărcuțe de zucchini cu feta

Dovleceii și zucchini sunt printre cele mai versatile și accesibile legume, iar această rețetă la cuptor le va pune în valoare aroma și frăgezimea specifică.

Vezi detalii
rata cu portocale

Piept de rață la tigaie cu sos de portocale

Una dintre cele mai rapide rețete de piept de rață la tigaie cu sos de portocale.

Vezi detalii
carne-de-rata

Friptură de rață la cuptor cu vin

Vezi aici cum să faci ușor o reteta de friptură de rață crocantă la exterior și suculentă la interior.

Vezi detalii
gnocchi reteta italiana

Gnocchi - rețeta italiană

Vezi detalii
reteta gnocchi cu sos alb

Gnocchi cu sos alb

Nu ezita să încerci această rețetă gnocchi cu sos alb.

Vezi detalii
sos pentru gnocchi cu branza

Sos pentru gnocchi cu brânză

Poți prepara gnocchi delicioși umpluți cu brânză foarte simplu. Ca sos pentru gnocchi cu brânză poți servi un unt topit cu pătrunjel.

Vezi detalii
gulas_unguresc

Gulaș unguresc

Ca regulă de aur, gulașul tradițional unguresc se prepară din carne de vită, la ceaun sau oală de fontă, iar cartofii și găluștele să nu lipsească.

Vezi detalii
gulas-de-porc-cu-ciuperci

Gulaș cu ciuperci și carne de porc

Nu este neapărat rețeta tradițională de gulaș unguresc, dar este la fel de savuroasă. Îmbogățit cu smântână și ciuperci, nu vei putea să-i reziști.

Vezi detalii
gulas-perfect

Gulaș de vită cu cartofi

Acest gulaș unguresc tradițional este o mâncare delicioasă, condimentată, cu o carne fragedă și suculentă și un sos picant și aromat.

Vezi detalii
reteta noodles de orez cu legume

Noodles de orez cu legume în stil asiatic

Această rețetă noodles de orez cu legume are câteva ingrediente emblematice pentru bucătăria asiatică: sosul de soia, uleiul de susan și oțetul de orez.

Vezi detalii
orez cu ou si legume

Orez cu ou și legume în stil chinezesc

Acest orez cu ou și legume este preparat în stil cantonez, aromatizat cu ulei de susan, sos de soia și busuioc japonez.

Vezi detalii
orez prajit thailandez

Orez prăjit thailandez cu creveți

Aromat și delicios, acest orez prăjit thailandez cu ouă și creveți este un preparat complet, care va face deliciul oaspeților

Vezi detalii
pasta_with_bacon

Paste carbonara cu smântână și bacon

Deși acest preparat poartă impropriu numele de „carbonara”, nu este mai puțin adevărat că gustul său, modificat de onctuozitatea smântânii și gustul de afumătură al baconului este foarte apreciat, mai ales în Statele Unite, datorită cremozității sosului.

Vezi detalii
fettucccine_with_white_sauce

Fettuccine cu sos alb de smântână

Vezi detalii
paste_cu_ciuperci

Paste cu șuncă, ciuperci și sos de smântână

Rețeta originală de paste carbonara a intrat în meniul bucătăriilor din toată lumea și a fost interpretată în diferite moduri.

Vezi detalii
lasagna-sos-carne-si-rosii

Paste cu carne tocată

O rețetă clasică de lasagna, cu un sos rapid de carne, ca bază. Este un preparat cu care îți poți hrăni o familie mare.  În plus, se poate congela și consuma cu o altă ocazie.

Vezi detalii
pasta-bolognese

Paste bolognese

O rețetă delicioasă, cu un sos de carne consistent și aromat. Ai nevoie de puțină răbdare și, desigur, de cele mai bune ingrediente.

Vezi detalii
pulpe de rata la cuptor cu vin

Pulpe de rață la cuptor cu vin

Această rețetă, deși nu este una foarte complicată, are nevoie de un timp mai lung de preparare.

Vezi detalii
Ratatouille rețeta originală

Ratatouille rețeta originală

Există mai multe variante care pot primi titlul de: „Ratatouille rețeta originală”, diferențele ivindu-se în funcție de regiunile de unde provin.

Vezi detalii
raviolicusosderosii

Ravioli cu brânză și sos de roșii

Dacă vrei un sos pentru ravioli cu brânză delicios, atunci rețeta de mai jos este cea mai potrivită.

Vezi detalii
somon cu sparanghel la tigaie

Somon cu sparanghel la tigaie cu sos de lămâie

Această rețetă de somon cu sparanghel la tigaie poate fi servită alături de un piure de cartofi cu mult unt sau de orez fiert la aburi.

Vezi detalii
stridii_cu_sos_de_vin

Stridii cu sos de vin

Pentru a scoate stridiile din cochilie vei avea nevoie de un prosop de bucătărie și de un cuțit pentru stridii sau unul cu lamă scurtă, groasă și mâner solid.

Vezi detalii
chow_mein_cu-pui_si_legume

Tăiței chow mein cu pui și legume

Vezi detalii
reteta-porc-sousvide

Ceafă de porc sous vide

Carnea de porc este gătită sous vide, apoi trasă la grătar și glazurată cu un sos delicios de whisky și zahăr brun.

Vezi detalii
varzacucarnati2

Varză călită cu cârnați

Unii oameni preferă varza fiartă, alții, pe cea călită. Cea din urmă este mai uscată, mai uleioasă și ușor rumenită, formând o combinație interesantă cu cârnații care o pot însoți.

Vezi detalii
varzacucarnati

Varză dulce călită cu cârnați

Mâncarea de varză dulce cu cârnați se prepară primăvara, când apare varza proaspătă. Însă nimic nu te împiedică să folosești la această mâncare varza pe care o cumperi iarna.

Vezi detalii
rețeta-originală-vită-Stroganoff

Vită Stroganoff - reteta originala

Prima rețetă cunoscută a acestui preparat apărea în 1871, în cartea de bucate clasică rusă a Elenei Molokhovets, „A Gift to Young Housewives” („Cadou pentru tinerele casnice”), și se numea „Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju” sau, mai bine zis „Vită à la Stroganov, cu muștar”.

Vezi detalii
sote_straganoff

Sote Stroganoff

Deși în rețeta originală, ingredientul principal este carnea de vită, iată o variantă destul de ușor de realizat, cu pui - o rețetă simplă, pe placul tuturor.

Vezi detalii