Teo Dinescu
Umanist prin formare și bon viveur din convingere, Teo este pasionat de istoria gastronomiei, rețete etnice și condimente.
Gătește din plăcere și îi place să se joace cu ingredientele. Preferă o ciorba onestă de dragavei unor sarmale reinterpretate de bucătăria moleculară și adoră bucătăria mediteraneană.
Tartar de somon și avocado
Aproape la fel de clasic ca tartarul de vită, acest preparat este o alegere potrivită pentru orice iubitor de preparate din pește.
Brioșe cu dovlecei și brânză
Brioșele cu dovlecei sunt un aperitiv delicios și simplu de realizat, putând deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.
Ciabatta rețeta originală
Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această ciabatta rețeta originală, nu uita să îți iei cardul Selgros, care se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.
Cosmopolitan cocktail rețeta clasică
Pentru Cosmopolitan cocktail rețeta clasică ai nevoie de un shaker, dar ai grijă să nu agiți ingredientele prea mult. Mișcă shakerul de jos în sus de câteva ori și apoi toarnă cocktailul într-un pahar foarte rece. De asemenea, este important să respecți întocmai rețeta, pentru a obține un echilibru între alcool și aciditatea sucurilor de lămâie și afine.
Cocktail Royal Cosmopolitan rețetă rapidă
Un cocktail efervescent, Royal Cosmopolitan se prepară cu șampanie de bună calitate și se servește foarte rece.
Căpșuni glazurate
O altă rețetă interesantă este cea de căpșuni glazurate. Față de alte rețete, în acest caz, ciocolata are un aspect mult mai uniform, astfel că poate fi folosită și pentru evenimente formale. Iată care sunt ingredientele și pașii necesari.
Căpșuni trase în ciocolată - reteta simpla
Vrei un desert simplu, dar spectaculos? Trebuie să încerci căpșunile trase în ciocolată. Sunt ușor de pregătit și ai nevoie de doar trei ingrediente.
Supă de ciuperci și legume
Această supă de ciuperci sălbatice este o rețetă consistentă, reconfortantă, plină de arome umami.
Supă Tom Yum rețetă clasică
Supa Tom Yum are un amestec anume de gusturi, fiind picantă, acră și aromată. Cele mai comune ingrediente sunt lemongrass, frunzele de kaffir (lime), galangal (ghimbir thailandez), ardeiul iute thailandez, sucul de lămâie și sosul de pește.
Caracatiță la tigaie cu unt
Cum poți reuși să prepari cea mai bună caracatiță întâlnită vreodată într-o farfurie? Iată o rețetă delicioasă, cu unt și vin.
Cartofi copți în cuptor cu salată și sos verde
O rețetă simplă și savuroasă! Sosul care însoțește cartofii îl poți pregăti pe gustul tău.
Chiftele cu dovlecei
Pâine de casă rețeta clasică
Niciun alt miros nu-ți lasă apă în gură, ca cel al unei pâini proaspăt coapte, aburinde, care parcă abia așteaptă să fie unsă cu unt și presărată cu puțină sare.
Quiche Lorraine - rețeta clasică
Adevărata rețetă clasică pentru quiche lorraine conține doar smântână grasă (normală, nu lichidă), foarte multe ouă și bacon, neapărat afumat, pentru un gust desăvârșit.
Quiche cu pui, ceapă și ardei roșu
Acest quiche îmbină onctuozitatea cremei de ouă și smântână cu textura crocantă a ardeiului gras.
Baba ganoush
Vinete cu aromă de fum, pastă tahini și semințe de rodie - sunt ingredientele principale ale unui aperitiv delicios.
Falafel, pită și salată cu sos tahini
Un preparat cu destul de multe calorii, dar care merge servit la un prânz de duminică, în familie.
Sufleu de dovlecei cu cașcaval la cuptor
Un preparat rapid, sufleul de dovlecei asigură o porție generoasă de proteine și calciu, din ouă și brânză.
Tartă provensală simplă
Ai nevoie de o jumătate de oră pentru a pregăti această tartă simplă, dar savuroasă.
Tobă de casă tradițională
O rețetă tradițională care, fără îndoială, te va trimite cu gândul la bucatele gătite de Crăciun de către bunicii tăi.
Ciocolată de casă rețetă rapidă
O ciocolată de casă rețetă simplă și rapidă este cea prezentată mai jos.
Tort profiterol
Un tort delicios pe care îl poți pregăti pentru o persoană dragă, sau de ce nu, pentru a-ți face o plăcere.
Găluște cu prune ca în Ardeal
Rețeta de găluște cu prune ca în Ardeal este una ieftină și care se prepară rapid.
Găluște cu prune cu griș, o altă rețetă
Poți prepara și găluște cu prune cu aluat opărit din griș. Nu sunt chiar cele mai pufoase găluște cu prune, dar au totuși avantajul că se pregătesc ușor.
Gogoși turnate cu iaurt (gogoși cu lingura)
După ce le vei pregăti prima dată, rețeta de gogoși turnate cu iaurt (reţeta gogoși cu lingura cu iaurt) va deveni una dintre preferatele tale și va intra în rețetarul familiei.
Panna cotta rețeta originală
Papanași rețeta simplă
Cea mai simplă rețetă de papanași, imposibil să nu-ți reușească.
Papanași prăjiți
Papanași cu brânză prăjiți, cu o formă mai specială, dar cu o rețetă ușoară, care se pregătește rapid, din ingrediente simple.
Plăcintă Borek cu brânză sărată
Griș cu lapte fără zahăr
O variantă simplă și gustoasă la clasica mămăliguță, care poate fi savurată alături de ciuperci (precum gălbiori sau hribi) trase la tigaie.
Griș cu lapte, pentru copii
Grișul cu lapte și piure de fructe poate fi o alegere potrivită pentru micul dejun, gustarea de la ora 10 sau cea de seară a copilului tău.
Tiramisu fara oua - reteta clasica
Tiramisu fără ouă, cu fructe
Crepes cu aromă de lichior de portocale
Dacă deja ţi-am făcut poftă de clătite, iată o reţetă foarte simplă, care încorporează aroma sosului suzette în compoziţia aluatului şi pe care o poţi face oricând ai poftă de ceva dulce sau când ai invitaţi neaşteptaţi.
Păstrăv la cuptor cu legume
Timpul de preparare al acestei rețete este ușor mai mare, dar rezultatul merită efortul.
File de cod de Alaska, legume și unt cu lămâie
Untul cu lămâie aduce un plus de savoare unui file de cod de Alaska delicat, preparat la cuptor.
File de cod gratinat la cuptor
Un preparat colorat și aromat, care se prepară în doi timpi și trei mișcări, din ingrediente pe care sigur le ai mereu în frigider.
Dorada la cuptor cu legume
Un preparat simplu de realizat, cu un gust fin și delicat. Este o alegere potrivită pentru un prânz sau chiar pentru masa de seară.
Tartar de doradă regală
Gustul delicat al acestui pește proaspăt, asociat cu vara, îți va trezi papilele gustative.
Doradă regală cu roșii și lămâi
Gătește, savurează și, dacă dorești, împarte rețeta, dar și preparatul cu cei dragi. Le vei face o mare plăcere și lor.
Doradă la grătar pe pat de roșii cherry și măsline
O farfurie frumoasă, care miroase a Mediterană și vacanță: o minunată doradă la grătar pe un pat de roșii cherry, măsline și ardei. Este absolut delicios!
Pește spadă cu sos de smântână
Pentru acest pește spadă rețetă rapidă cu sos de smântână, folosește rădăcinoasele preferate, pentru o notă dulce.
Chec cu lămâie
Un chec simplu, cu textură lejeră și foarte ușor de făcut. Unitatea de măsură a ingredientelor este chiar paharul iaurtului, pe care îl vei folosi în această rețetă.
Chec cu dovlecei și brânză
Un aperitiv delicios, simplu de realizat în casă, care poate deveni ușor o gustare caldă sau rece pentru micul dejun.
Chec pufos
Nimic nu se compară cu un chec pufos, ușor și aerat. Glazura fină și delicată de lămâie te trimite cu gândul la regiunile însorite mediteraneene.
Sos verde rapid pentru cartofi la cuptor
Un sos verde fresh cu verdețuri aromate este perfect pentru cartofi natur, salate de cartofi cu ouă sau cartofi copți. Este un sos răcoritor, cu un gust proaspăt, care se prepară repede și aduce un plus de savoare preparatului tău.
Madeleines cu lămâie
Madlene cu lămâie, delicioase, partenerul ideal pentru o cană cu ceai parfumat. Se pot păstra câteva zile într-o cutie ermetică
Melci cu scorțișoară
Destul de apropiați de cinnabon rețeta originală, acești melci cu scorțișoară sunt foarte ușor de preparat, dar la fel de delicioși.
Rulouri cu scorțișoară cu aluat cumpărat
Pregătește rapid rulouri cu scorțișoară din foietaj de patiserie, scurtând, astfel, timpul de preparare al acestui desert.
Tartă cu lapte condensat și lime
Această tartă cu lapte condensat și lime are o crustă din biscuiți graham, o umplutură cremoasă cu lapte condensat dulce și o frișcă de casă deasupra. Este foarte ușor de preparat și arată spectaculos.
Tartă cu lime și cocos
Rețeta de mai jos combină ingredientele clasice ale tartei cu lime cu dulceața laptelui de cocos. Desertul poate fi decorat cu fulgi de cocos rumeniți și frișcă.
Tartă de lămâie cu blat de biscuiți, congelată
ceastă rețetă este, de fapt, o înghețată de tartă de lămâie cu blat de biscuiți. Crema se fierbe pe aragaz și se toarnă în crusta coaptă, apoi se dă la congelator.
Tiramisu cu mascarpone și ouă
Această rețetă tiramisu cu mascarpone și ouă nu este recomandată copiilor, deoarece conține alcool, dar, dacă, omiți acest ingredient, o poți servi celor mici.
Tort Doboș rețeta veche
Pentru un tort Doboș rețeta veche vei prepara 6 foi de pandișpan cu unt. Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru un tort de 22 cm.
Chili con carne – rețeta clasică
Pentru prepararea acestei rețete, trebuie să-ți aloci două ore, deoarece timpul de fierbere este mai lung.
Chili con carne rapid
Pentru o versiune mai rapidă de chili con carne, folosește fasole fiartă din conservă pe care o clătești și o scurgi. Adaug-o în tigaie cu 10 minute, înainte de final, în același timp cu porumbul.
Friptură de miel umplută, la cuptor
Pregătește această friptură de miel la cuptor, umplută cu verdeață, vei obține un preparat extrem de fraged!
Bărcuțe de zucchini cu feta
Dovleceii și zucchini sunt printre cele mai versatile și accesibile legume, iar această rețetă la cuptor le va pune în valoare aroma și frăgezimea specifică.
Piept de rață la tigaie cu sos de portocale
Una dintre cele mai rapide rețete de piept de rață la tigaie cu sos de portocale.
Friptură de rață la cuptor cu vin
Vezi aici cum să faci ușor o reteta de friptură de rață crocantă la exterior și suculentă la interior.
Gnocchi - rețeta italiană
Gnocchi cu sos alb
Nu ezita să încerci această rețetă gnocchi cu sos alb.
Sos pentru gnocchi cu brânză
Poți prepara gnocchi delicioși umpluți cu brânză foarte simplu. Ca sos pentru gnocchi cu brânză poți servi un unt topit cu pătrunjel.
Gulaș unguresc
Ca regulă de aur, gulașul tradițional unguresc se prepară din carne de vită, la ceaun sau oală de fontă, iar cartofii și găluștele să nu lipsească.
Gulaș cu ciuperci și carne de porc
Nu este neapărat rețeta tradițională de gulaș unguresc, dar este la fel de savuroasă. Îmbogățit cu smântână și ciuperci, nu vei putea să-i reziști.
Gulaș de vită cu cartofi
Acest gulaș unguresc tradițional este o mâncare delicioasă, condimentată, cu o carne fragedă și suculentă și un sos picant și aromat.
Noodles de orez cu legume în stil asiatic
Această rețetă noodles de orez cu legume are câteva ingrediente emblematice pentru bucătăria asiatică: sosul de soia, uleiul de susan și oțetul de orez.
Orez cu ou și legume în stil chinezesc
Acest orez cu ou și legume este preparat în stil cantonez, aromatizat cu ulei de susan, sos de soia și busuioc japonez.
Orez prăjit thailandez cu creveți
Aromat și delicios, acest orez prăjit thailandez cu ouă și creveți este un preparat complet, care va face deliciul oaspeților
Paste carbonara cu smântână și bacon
Deși acest preparat poartă impropriu numele de „carbonara”, nu este mai puțin adevărat că gustul său, modificat de onctuozitatea smântânii și gustul de afumătură al baconului este foarte apreciat, mai ales în Statele Unite, datorită cremozității sosului.
Fettuccine cu sos alb de smântână
Paste cu șuncă, ciuperci și sos de smântână
Rețeta originală de paste carbonara a intrat în meniul bucătăriilor din toată lumea și a fost interpretată în diferite moduri.
Paste cu carne tocată
O rețetă clasică de lasagna, cu un sos rapid de carne, ca bază. Este un preparat cu care îți poți hrăni o familie mare. În plus, se poate congela și consuma cu o altă ocazie.
Paste bolognese
O rețetă delicioasă, cu un sos de carne consistent și aromat. Ai nevoie de puțină răbdare și, desigur, de cele mai bune ingrediente.
Pulpe de rață la cuptor cu vin
Această rețetă, deși nu este una foarte complicată, are nevoie de un timp mai lung de preparare.
Ratatouille rețeta originală
Există mai multe variante care pot primi titlul de: „Ratatouille rețeta originală”, diferențele ivindu-se în funcție de regiunile de unde provin.
Ravioli cu brânză și sos de roșii
Dacă vrei un sos pentru ravioli cu brânză delicios, atunci rețeta de mai jos este cea mai potrivită.
Somon cu sparanghel la tigaie cu sos de lămâie
Această rețetă de somon cu sparanghel la tigaie poate fi servită alături de un piure de cartofi cu mult unt sau de orez fiert la aburi.
Stridii cu sos de vin
Pentru a scoate stridiile din cochilie vei avea nevoie de un prosop de bucătărie și de un cuțit pentru stridii sau unul cu lamă scurtă, groasă și mâner solid.
Tăiței chow mein cu pui și legume
Ceafă de porc sous vide
Carnea de porc este gătită sous vide, apoi trasă la grătar și glazurată cu un sos delicios de whisky și zahăr brun.
Varză călită cu cârnați
Unii oameni preferă varza fiartă, alții, pe cea călită. Cea din urmă este mai uscată, mai uleioasă și ușor rumenită, formând o combinație interesantă cu cârnații care o pot însoți.
Varză dulce călită cu cârnați
Mâncarea de varză dulce cu cârnați se prepară primăvara, când apare varza proaspătă. Însă nimic nu te împiedică să folosești la această mâncare varza pe care o cumperi iarna.
Vită Stroganoff - reteta originala
Prima rețetă cunoscută a acestui preparat apărea în 1871, în cartea de bucate clasică rusă a Elenei Molokhovets, „A Gift to Young Housewives” („Cadou pentru tinerele casnice”), și se numea „Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju” sau, mai bine zis „Vită à la Stroganov, cu muștar”.
Sote Stroganoff
Deși în rețeta originală, ingredientul principal este carnea de vită, iată o variantă destul de ușor de realizat, cu pui - o rețetă simplă, pe placul tuturor.