Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă este, de fapt, o înghețată de tartă de lămâie cu blat de biscuiți. Crema se fierbe pe aragaz și se toarnă în crusta coaptă, apoi se dă la congelator.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2. Combină biscuiții și untul, apoi toarnă compoziția într-o formă de tartă, tasează pe fund și pereți și dă la cuptor pentru 12 minute.
Pasul 3. Scoate din cuptor și lasă la răcit complet.
Pasul 4. Într-un castron rezistent la căldură, așezat pe o oală cu apă fierbinte (bain marie), se bat gălbenușurile și sucul de lămâie aproximativ 6 minute, până se omogenizează și amestecul devine spumos.
Pasul 5. Ia de pe foc, adaugă laptele condensat și coaja de lămâie, amestecă bine și lasă la răcit, apoi toarnă crema în crusta de plăcintă.
Pasul 6. Dă la congelator timp de 3 ore.
Pasul 7. Scoate plăcinta din congelator cu 10 minute înainte de servire, iar feliile le decorezi cu frișcă.