Crăciun
Pregătește-te ca la carte pentru sărbători de iarnă cu adevărat fericite! 🎄🎁
Bucură-te de ofertele de neratat la produsele tale preferate de la Selgros, fie că sunt ingredientele, dulciurile sau aranjamentele pentru mesele de sărbători, fie că sunt jucării sau cadourile pentru cei dragi.
Găsești inspirație pentru mesele de sărbători pe blogul nostru:
Turtă dulce cu miere
Turtă dulce delicioasă, perfectă de pregătit alături de cei mici, este un desert care ne reînvie amintirile sărbătorilor din copilărie!
Tobă de casă de la Chef Bogdan Cozma
Toba de casă este nelipsită de pe mesele românilor, la Crăciun și Anul Nou. Ingredientele din care e compusă sunt asemănătoare cu cele de la piftie.
Piept de rață glasat cu miere și varză roșie călită
Acest preparat este un mix de texturi și arome. Rața crocantă contrastează plăcut cu varza moale și elastică.
Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)
Rețeta de tort Foret Noire de mai jos are un gust ușor mai pregnant de cireșe. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare.
Ruladă de curcan cu spanac la cuptor de la Chef Bogdan Cozma
Delicioasă şi sănătoasă, această rețetă va fi pe gustul celor mai pretențioși invitați de la masa ta!
Tobă de casă tradițională
O rețetă tradițională care, fără îndoială, te va trimite cu gândul la bucatele gătite de Crăciun de către bunicii tăi.
Cozonac cu zmeură
Descoperă o rețetă delicioasă de cozonac cu zmeură care îi va bucura pe cei dragi de sărbători.
Varză călită cu cârnați
Unii oameni preferă varza fiartă, alții, pe cea călită. Cea din urmă este mai uscată, mai uleioasă și ușor rumenită, formând o combinație interesantă cu cârnații care o pot însoți.
Rață la cuptor cu portocale de la Chef Bogdan Cozma
Un preparat demn de o masă festivă, această rețetă simplă rață la cuptor cu portocale se prepară din ingrediente puține, însă ai în vedere că pregătirea cărnii durează câteva ore.
Tort Black Forest
Pregătește un tort deosebit de sărbători! Încearcă această rețetă și bucură-i pe cei dragi cu un desert excepțional.
Supă cremă de ciuperci - rețeta clasică
O supă delicioasă și delicată în același timp, numai bună de degustat în serile reci de toamnă, alături de un pahar de vin alb demisec, rece și aromat.
Tartă cu mascarpone și căpșuni - blat gluten free
Fie că o servești ca desert la o masă festivă sau ca gustare răcoritoare în zilele călduroase, tarta cu căpșuni fără gluten va cuceri cu siguranță gusturile tuturor.
Mousse de ciocolată caramelizată cu cafea
Deserturile rafinate sunt mereu o încântare și aduc un strop de eleganță oricărei mese. Te invităm să descoperi un desert de Chef Ioan Florescu: mousse de ciocolată albă și cafea. Această rețetă cu cafea aduce o armonie perfectă între dulceața ciocolatei albe și aroma intensă a cafelei, combinând texturi și gusturi într-un mod spectaculos.
Croquembouche de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Croquembouche este un desert francez format din foietaj de patiserie sub formă de choux îngrămădite într-un con și legate cu fire de caramel.
Bûche de Noël - prăjitura buturugă, rețeta originală
Acest preparat tradițional francez este o alegere excelentă pentru cei care doresc să impresioneze invitații cu un desert elegant și rafinat.
Lichior de ouă rețetă fără alcool
Eggnog este o băutură delicioasă și în absența alcoolului. În plus, poți servi lichior de ouă rețeta fără alcool și celor mici.
Poate nu le știai că:
Emblematicul costum roșu al lui Moș Crăciun vine din reclamele Coca-Cola:
Moș Crăciun nu a fost întotdeauna îmbrăcat în roșu! Reprezentările anterioare l-au arătat în diferite culori, inclusiv verde și maro. Reclamele de sărbători ale Coca-Cola din anii 1930 au popularizat aspectul său roșu-alb, aliniindu-se cu culorile branding-ului cunoscutei băuturi.
Moș Crăciun are nume diferite în întreaga lume:
În Italia, el este Babbo Natale, iar în Franța este cunoscut sub numele de Père Noël. Iată numele lui și în alte țări: Germania: Weihnachtsmann, Finlanda: Joulupukki, Austria: Christkindl, Grecia: Aghios Vassilis, Ungaria: Mikulás, Statele Unite: Santa Claus.
Sania lui Moș Crăciun ar putea fi de fapt o „navă spațială”:
Unii ingineri au estimat că, dacă sania lui Moș Crăciun ar trebui să transporte jucării pentru toți copiii lumii, ar cântări sute de mii de tone! De aceea ar trebui să ne imaginăm sania lui Moș Crăciun mai degrabă ca un vehicul cu viteză warp, similar celor din „Star Trek”.
Prima felicitare de Crăciun a fost controversată:
Creată în 1843, imaginea cam nepotrivită a stârnit un pic de scandal: înfățișa o familie, inclusiv un copil, bând vin! Moda felicitărilor de Crăciun a luat apoi amploare și a devenit o tradiție importantă.
Moș Crăciun nu locuiește la Polul Nord:
Finlanda pretinde că la ea, în munții Korvatunturi, lângă Cercul Arctic, este casa oficială a lui Moș Crăciun. În fiecare an, mii de scrisori adresate lui Moș Crăciun sunt expediate în orașul Rovaniemi.
Moș Crăciun original a fost de fapt cam înfricoșător:
Poveștile populare europene timpurii nu l-au descris pe Moș Crăciun ca fiind vesel, ci mai degrabă intimidant, mai ales pentru copiii care se comportau urât, pe care îi pedepsea. Și astăzi, copilașii care nu sunt cuminți riscă să fie scoși de pe lista cu cadouri a Moșului.
Tradiția bradului de Crăciun are o jumătate de secol:
Prima referire la un brad decorat pentru Crăciun a apărut la Riga, în Letonia, în 1510. Apoi, în 1521, a fost împodobit un brad de Crăciun și în Paris. În Germania, prima menționare scrisă datează din 1531.
Moș Crăciun nu avea inițial un ren:
Conform istorisirilor din unele țări scandinave, Moș Crăciun a avut inițial ca ajutor un țap, numit Yule, sau Julbock. Și acum, ornamentul cel mai popular de Crăciun din Scandinavia este acest simbol, împodobit cu fundă roșie și legat în brad cu șnur roșu.