Ingrediente
Mod de preparare
Turta dulce este unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri care se pregătesc de sărbători, încă de acum câteva sute de ani. Acest desert delicios specific Crăciunului este ușor de pregătit și se poate face din timp, cu mai mult de o lună înainte, pentru că își păstrează prospețimea. Trebuie doar să ții prăjiturele crocante la rece, în încăperi uscate, așezate în cutii destinate doar pentru turtă dulce.
Este un desert perfect pentru gătit alături de cei mici, care adoră să se implice în activități alături de părinți.
Iată care sunt pașii pentru a pregăti acești biscuiți pe bază de miere și condimente aromate.
- Într-un bol încăpător, se amestecă untul, zahărul brun, mierea, oul, făina și condimentele până rezultă un aluat ușor de modelat.
- Acesta se împarte în 2 bile de dimensiuni egale, se înfoliază și se dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
- După ce s-a răcit, aluatul se întinde cu un sucitor pe blatul de lucru și se taie sub diferite forme, după cum se dorește.
- Se coace la 160ᵒC pentru aproximativ 18 minute, în același timp urmărind să nu se ardă. După ce sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit.
- După ce turta dulce s-a răcit, le puteți decora cu creioane comestibile în culori festive.
Pentru mai multe idei pentru masa de Sărbători, vezi și alte deserturi festive aici.
Autor: Chef Laura Eremia
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie.