Ingrediente
Mod de preparare
Un chec simplu, cu textură lejeră și foarte ușor de făcut. Unitatea de măsură a ingredientelor este chiar paharul iaurtului, pe care îl vei folosi în această rețetă.
Pasul 1. Bate spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugă uleiul, sucul de lămâie și iaurtul, apoi amestecă bine.
Pasul 2. Adaugă și făina, coaja de lămâie, sarea și praful de copt.
Pasul 3. Unge o tavă de copt cu unt și tapetează cu făină.
Pasul 4. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pasul 5. Introdu tava la cuptor și lasă la copt 25-30 de minute.
Pasul 6. Scoate și lasă checul la răcit, la temperatura camerei.
Îl poți pudra cu zahăr sau poți face o glazură simplă, din 3 linguri de suc de lămâie și 150 g de zahăr pudră.