Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta originală de paste carbonara a intrat în meniul bucătăriilor din toată lumea și a fost interpretată în diferite moduri.
Pasul 1. Se amestecă bine într-un bol smântâna cu gălbenușurile, puțină sare, piper negru și oregano.
Pasul 2. Se pun pastele la fiert în apă cu sare și se fierb conform recomandărilor de pe pachet.
Pasul 3. Într-o tigaie încăpătoare se călește ceapa în uleiul de măsline pînă devine translucidă, fără să se ardă sau să se prăjească excesiv.
Pasul 4. Când ceapa s-a rumenit, se adaugă șunca și usturoiul și se lasă la foc mic spre potrivit pentru 5 minute.
Pasul 5. Peste ele se pun ciupercile tăiate, se amestecă și se lasă să se gătească până când se va evapora apa lăsată de ciuperci.
Pasul 6. Când ciupercile sunt făcute și apa s-a evaporat, se adaugă sosul alb de smântână se amestecă, se lasă încă un minut sau două pe foc mic și apoi se dau deoparte.
Pasul 7. Pastele se scurg fără să se clătească, se adaugă peste sosul cu ciuperci și șuncă, se amestecă delicat și se servesc calde, cu parmezan sau pecorino presărat pe deasupra.