Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Pregătește pieptul de rață și încinge o tigaie cu ulei.
Pasul 2. Prăjește carnea mai întâi pe partea cu pielea și întoarce-o cu un clește pe partea cealaltă. Nu înțepa carnea. Las-o la prăjit pe ambele părți timp de 5-7 minute.
Pasul 2. Încălzește cuptorul la 180-200 de grade.
Pasul 3. Pune bucățile de carne cu pielea deasupra într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor pentru zece minute. Asezonează cu sare, piper și condimentele preferate.
Pasul 4. Pune vinul la fiert împreună cu zahărul, sucul de la o portocală și amestecă bine, iar când zahărul s-a topit, oprește focul și pune peste acest sos 50 g de unt și omogenizează.
Tocmai ai preparat cea mai rapidă rețetă piept de rață la tigaie cu sos de portocale.