Acasă Blog Culinar Melci Cu Scorțișoară

Melci cu scorțișoară

Pasi de preparare

12

Ingrediente

Pentru aluat
100 g
unt nesărat
200 ml
lapte
1 linguriță
sare
250 g
făină simplă sau integrală
250 g
făină albă
1 1/2 linguriță
drojdie instant
1 linguriță
cardamom măcinat
4 linguri
zahăr tos
2
ouă
ulei de măsline
Pentru umplutură și uns:
75 g
unt nesărat, înmuiat
100 g
zahăr tos
2 linguri
scorțișoară
1
ou bătut

Mod de preparare

Destul de apropiați de cinnabon rețeta originală, acești melci cu scorțișoară sunt foarte ușor de preparat, dar la fel de delicioși.

Dacă vrei să pregătești și tu această rețetă, verifica promoțiile de la Selgros și vei găsi în rafturile noastre toate ingredientele de care ai nevoie.

Pasul 1. Într-o cratiță mică, încălzește untul, laptele și sarea, până se topește untul. Lasă amestecul să se răcească până devine călduț.

Pasul 2. Într-un castron mare, amestecă făina, drojdia, cardamomul și zahărul, până se omogenizează.

Pasul 3. Adaugă ouăle, toarnă amestecul de lapte călduț și amestecă totul, pentru a forma un aluat lipicios.

Pasul 4. Unge suprafața de lucru cu o linguriță de ulei de măsline. Răstoarnă aluatul pe suprafața unsă și frământă energic, timp de 5-8 minute, folosindu-te de o racletă de plastic, pentru a desprinde aluatul de pe blat, atunci când se lipește. Nu adăuga făină, acest lucru va face melcii mai uscați și denși. Continuă să frămânți, până când aluatul este mai puțin lipicios, mai neted și mai elastic.

Pasul 5. Așază aluatul într-un castron mare, uns cu ulei sau unt. Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă-l la crescut o oră, într-un loc cald.

Pasul 6. Între timp, într-un bol, pregătește umplutura. Omogenizează bine cu o furculiță untul înmuiat cu jumătate din zahăr și 1 lingură de scorțișoară.

Pasul 7. Amestecă zahărul rămas și scorțișoara într-un castron separat și lasă deoparte.

Pasul 8. Când aluatul a crescut, pe un blat de lucru înfăinat, întinde ușor o foaie de 36×24 cm. Întinde uniform untul cu scorțișoară, cu un cuțit sau o spatulă, apoi rulează aluatul într-un cilindru.

Pasul 9. Taie 12 felii egale. Așază rulourile cu scorțișoară într-o tavă, pe hârtie de copt.

Pasul 10. Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit încă 30-45 de minute.

Pasul 11. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge melcii deasupra cu oul bătut și pudrează-i generos cu amestecul de zahăr și scorțișoară.

Pasul 12. Coace timp de 15 minute, până când chiflele devin maro-auriu. Savurează-le calde, cu o ceașcă de cafea.