Ingrediente
Mod de preparare
O rețetă simplă cu rezultate spectaculoase: piept de rată crocant la exterior, dar suculent și fraged la interior.
Iată cum să gătești ușor pieptul de rată la cuptor:
Pasul 1. Zdrobește boabele de piper în mojar și adaugă sare, cimbru și rozmarin, amestecându-le.
Pasul 2. Crestează pielea de la cele două bucăți de piept de rață, fără să ajungi la carne. Unge-le cu ulei de măsline și freacă bine apoi bucățile de carne cu amestecul zdrobit de condimente. Pune-le apoi la frigider pentru 30-40 de minute.
Pasul 3. Pune la încins o tigaie cu o lingură de ulei de măsline și puțin unt. Adaugă bucățile de piept de rață la tigaie și prăjește-le pe ambele părți până prind crustă. Ia carnea din tigaie și pune-o într-un vas termorezistent.
Pasul 9. În tigaie, pune usturoiul puțin zdrobit, mierea, oțetul balsamic, frunza de dafin și vinul. Lasă să dea în clocot, apoi toarnă sosul peste rața din vas.
Pasul 11. Încinge cuptorul la 180°C și pune bucățile de piept de rață pentru 40-50 de minute.
Această friptură de rață la cuptor cu sos de vin savureaz-o alăturându-i o garnitură după preferințe.
Gătește cu ingrediente de cea mai bună calitate și prețuri imbatabile. Descoperă cele mai recente oferte la produsele preferate.