Ingrediente
Mod de preparare
Acest orez cu ou și legume este preparat în stil cantonez, aromatizat cu ulei de susan, sos de soia și busuioc japonez.
Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru rețeta de orez prăjit cu ou și legume, nu uita să-ți iei cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.
Pasul 1. Fierbe orezul într-o oală mare cu apă clocotită, timp de 10 minute, apoi scurge-l și clătește-l cu apă rece.
Pasul 2. Pune-l într-un bol și lasă-l la frigider măcar o oră.
Pasul 3. Într-un wok sau o tigaie cu pereți înalți, încinge 2 linguri de ulei vegetal, apoi toarnă ouăle bătute în prealabil ca pentru omletă.
Pasul 4. Amestecă-le până se coagulează, apoi scoate-le pe o farfurie și pune-le deoparte.
Pasul 5. În wok, toarnă restul de ulei vegetal, adaugă ceapa tocată mărunt și rumenește-o timp de 3 minute.
Pasul 6. Adaugă oțetul, uleiul de susan, sosul de soia, amestecă, iar apoi pune orezul, porumbul, morcovul și mazărea și prăjește totul timp de 5 minute, amestecând din când în când.
Pasul 7. Adaugă semințele de susan, iar, la final, omleta.
Pasul 8. Amestecă bine, ia orezul de pe foc și presară busuiocul tocat.
Servește orezul imediat, ca atare sau ca garnitură la o friptură.