Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Spală cartofii și fierbe-i în coajă.
Pasul 2. Spală prunele, taie-le în două și presară pe ele 2-3 linguri de zahăr.
Pasul 3. Topește 40 g de unt, adaugă pesmetul și rumenește bine.
Pasul 4. Adaugă, apoi, 75 g de zahăr, amestecă bine și lasă să se răcească.
Pasul 5. Curăță cartofii de coajă și zdrobește-i până obții o pastă, pe care o vei lăsa să se răcească 4-5 minute.
Pasul 6. Adaugă ouăle, sarea, făina, grișul și amestecă până obții un aluat omogen.
Pasul 7. Cu mâna umedă, rupe bucăți de aluat pe care-l vei aplatiza și în mijlocul căruia vei înveli jumătate de prună în formă sferică.
Pasul 8. Pune apa la fiert și adaugă 1 lingură de ulei, când clocotește.
Pasul 9. Pune 3-4 găluște în apă și fierbe-le până când plutesc.
Pasul 10. Scoate-le cu paleta și tăvălește-le prin pesmet.