Acasă Blog Culinar Găluște Cu Prune Cu Griș Găluște Cu Prune Cu Griș, o Altă Rețetă

Găluște cu prune cu griș, o altă rețetă

Pasi de preparare

10

Ingrediente

700 g
cartofi albi, făinoși
150 g
făină
2
ouă medii
50 g
griș
1
vârf cuțit sare
180 g
pesmet
70-75 g
zahăr
40 g
unt
6
prune
2-3 linguri
zahăr (pentru prune)

Mod de preparare

Pasul 1. Spală cartofii și fierbe-i în coajă.

Pasul 2. Spală prunele, taie-le în două și presară pe ele 2-3 linguri de zahăr.

Pasul 3. Topește 40 g de unt, adaugă pesmetul și rumenește bine.

Pasul 4. Adaugă, apoi, 75 g de zahăr, amestecă bine și lasă să se răcească.

Pasul 5. Curăță cartofii de coajă și zdrobește-i până obții o pastă, pe care o vei lăsa să se răcească 4-5 minute.

Pasul 6. Adaugă ouăle, sarea, făina, grișul și amestecă până obții un aluat omogen.

Pasul 7. Cu mâna umedă, rupe bucăți de aluat pe care-l vei aplatiza și în mijlocul căruia vei înveli jumătate de prună în formă sferică.

Pasul 8. Pune apa la fiert și adaugă 1 lingură de ulei, când clocotește.

Pasul 9. Pune 3-4 găluște în apă și fierbe-le până când plutesc.

Pasul 10. Scoate-le cu paleta și tăvălește-le prin pesmet.