Ingrediente
Mod de preparare
Nu ezita să încerci această rețetă găluște cu prune cu griș savuroasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!
Pasul 1. Descojește cartofii fierți, apoi pasează-i într-un bol.
Pasul 2. Adaugă oul, sarea, pesmetul și făina. Aluatul trebuie să fie lipicios, dar omogen.
Pasul 3. În timp ce cartofii fierb, speli prunele, le desfaci în jumătăți și le pui într-un bol cu zahăr.
Pasul 4. Cu mâinile umede, rupe bucăți din aluat, formează discuri și pune câte o jumătate de prună în mijlocul lor. Lasă găluștele cu prune asamblate pe o farfurie presărată cu făină până le termini de format pe toate.
Pasul 5. Pune o oală mare cu apă și sare pe aragaz.
Pasul 6. După ce apa a dat în clocot, pune găluștele cu prune și lasă-le la fiert la foc mic până se ridică la suprafață, apoi alte 5-6 minute.
Pasul 7. Între timp, într-o tigaie așezată pe aragaz, la foc mic, topește untul, apoi toarnă pesmetul și rumenește-l. La final, adaugă zahăr tos și ia tigaia de pe foc.
Pasul 8. Tăvălește găluștele scoase din apă cu o spumieră prin pesmetul aromat și servește-le calde sau reci.