Acasă Blog Culinar Friptură de Miel Umplută, La Cuptor

Friptură de miel umplută, la cuptor

Pasi de preparare

4

Ingrediente

800 g
friptură de miel (cotlet, pulpă)
1
crenguță de cimbru
sare, piper
Pentru umplutură:
1
țelină mică
1
ceapă
2 fire
de patrunjel
1 cățel
de usturoi
1 lingură
de lămâie
40 g
pesmet
1 lingură
muștar Dijon
1 lingură
ulei
sare, piper

Mod de preparare

Pregătește această friptură de miel la cuptor, umplută cu verdeață, vei obține un preparat extrem de fraged! Poți folosi cotlet dezosat sau pulpă de miel.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 220°C. 

Pasul 2. Prepară umplutura: călește în ulei ceapa tocată, usturoiul pisat și țelina tăiată cubulețe, până devin moi și translucide, apoi adaugă pesmetul și lasă să se rumenească. 
Adaugă sare și piper, apoi coaja de lămâie rasă, pătrunjelul tocat și muștarul. 
Amestecă și lasă să stea 10 minute, departe de foc. 

Pasul 3. Deschide friptura și asezonează interiorul cu sare, piper și cimbru. 
Umple ușor centrul cărnii, apoi rulează friptura, strângând-o bine și legând-o. 
Dă friptura 20 de minute la cuptor (pentru a o găti roz). 

Pasul 4. Lasă carnea să se odihnească timp de 10 minute în cuptorul închis, sub o folie de aluminiu, înainte de a o tăia. 

Servește friptura de miel felii, însoțită de legume de sezon.