Cotlet de miel la cuptor
Cotletele sau costițele de miel sunt unul dintre preparatele delicioase, apreciate de toți. În plus, sunt extrem de ușor de gătit. Vezi mai jos cum poți să le prepari și tu.
Cotletele de miel sunt o opțiune bună chiar și pentru bucătarii începători, care doresc să pregătească ușor un preparat de miel. Vei găsi instrucțiuni simple pentru prepararea cotletelor de miel la cuptor, precum și câteva rețete cu care vei încânta toată familia și pe cei apropiati.
Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie, pentru a găti acest preparat delicios. Ia-ți cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.
Sfaturi utile
Cum să prepari cele mai bune cotlete de miel la cuptor
Unge cotletele cu o marinadă din ulei de măsline, suc de lămâie, cimbru și oregano și lasă-le să se odihnească la frigider pentru cel puțin o oră. Preîncălzește cuptorul la 210°C. Condimentează carnea cu sare și piper. Gătește coastele timp de 15 minute, întorcându-le la jumătatea timpului, iar în ultimele 2 minute, folosește modul grătar. Mai rămâne doar să le savurezi cu niște legume la tigaie.
Mici sfaturi:
Cotletele vor avea un gust mai bun dacă le scoți din frigider cu câteva minute înainte de a fi gătite.
Mielul se potrivește foarte bine cu ierburi aromatice: busuioc, cimbru, rozmarin, salvie, tarhon, mentă.
După gătire, este indicat să o lași să se odihnească pentru câteva minute. Va fi uniformă, roz și fragedă.
Carnea de miel trebuie servită cât mai fierbinte: îți recomandăm să încălzești platoul de servire și farfuriile.
În concluzie, este foarte ușor să gătești cotlete de miel delicioase. Indiferent de modul în care le pregătești, nu uita să le servești roz. Numără cel puțin două bucăți mici de miel de persoană.
Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie
Cotlet de miel la cuptor de la Chef Bogdan Cozma
Iată rețeta pentru un cotlet de berbecuț la cuptor cu usturoi, în crustă de verdețuri și rozmarin, alături de o garnitură savuroasă de cartofi copți în unt cu rozmarin și sos de smântână cu castraveți murați.
Coaste de miel caramelizate
Răsfață-ți familia și prietenii cu aceste cotlete de miel caramelizate, atât de delicioase de te lingi pe degete.
Friptură de miel umplută, la cuptor
Pregătește această friptură de miel la cuptor, umplută cu verdeață, vei obține un preparat extrem de fraged!
Cotlet de berbecuț la cuptor
Mielul la cuptor marinat cu ierburi aromatice este un deliciu care-ți va învălui bucătăria în arome marocane.
Baiț pentru coaste de miel
O marinată din ingrediente simple, dar extrem de aromate, va scoate orice cotlet de miel din anonimat.