Ingrediente
Mod de preparare
Iată rețeta pentru un cotlet de berbecuț la cuptor cu usturoi, în crustă de verdețuri și rozmarin, alături de o garnitură savuroasă de cartofi copți în unt cu rozmarin și sos de smântână cu castraveți murați.
Pasul 1. Curăță și fasonează cotletele de berbecuț. Asezonează-le cu sare, piper și rozmarin.
Pasul 2. Spală cartofii și pune-i la copt în cuptor, 30 de minute.
Scoate cartofii și adaugă untul.
Pasul 3. Introdu cotletul de berbecuț la cuptor, alăturându-i cățeii de usturoi, timp de 20 de minute, apoi trage-l la tigaie, pentru a prinde crustă.
Pasul 4. La final, adaugă-i o crustă verde realizată din pătrunjel, spanac, rozmarin și pesmet.
Pasul 5. Pregătește sosul din 100 ml smântână, 100 ml maioneză și 100 g de castraveți murați, tăiați cubulețe.
Servește cotletul fierbinte cu sosul de smântână.
Autor: Chef Bogdan Cozma
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: