Acasă Blog Culinar Cotlet de Miel La Cuptor de La Chef Bogdan Cozma

Cotlet de miel la cuptor de la Chef Bogdan Cozma

Pasi de preparare

5

Ingrediente

8
cotlete de berbecuț sau de miel
1 legătură
pătrunjel
250 g
spanac
250 g
pesmet
500 g
cartofi
250 g
unt
200 g
smântână
100 g
maioneză
100 g
castraveți murați
sare
piper
rozmarin
100 ml
ulei
100 g
usturoi

Mod de preparare

Iată rețeta pentru un cotlet de berbecuț la cuptor cu usturoi, în crustă de verdețuri și rozmarin, alături de o garnitură savuroasă de cartofi copți în unt cu rozmarin și sos de smântână cu castraveți murați.

Pasul 1. Curăță și fasonează cotletele de berbecuț. Asezonează-le cu sare, piper și rozmarin.

Pasul 2. Spală cartofii și pune-i la copt în cuptor, 30 de minute.
Scoate cartofii și adaugă untul.

Pasul 3. Introdu cotletul de berbecuț la cuptor, alăturându-i cățeii de usturoi, timp de 20 de minute, apoi trage-l la tigaie, pentru a prinde crustă.

Pasul 4. La final, adaugă-i o crustă verde realizată din pătrunjel, spanac, rozmarin și pesmet.

Pasul 5. Pregătește sosul din 100 ml smântână, 100 ml maioneză și 100 g de castraveți murați, tăiați cubulețe.

Servește cotletul fierbinte cu sosul de smântână.