Acasă Blog Culinar Ceafă de Porc Sous Vide

Ceafă de porc sous vide

Pasi de preparare

4

Ingrediente

1 kg
ceafă de porc
1 linguriță
salvie uscată
1 linguriță
chilli
1/2 linguriță
ghimbir
piper
Glazură:
240 ml
Whisky
60 g
zahăr brun
120 g
ketchup
2 linguri
sos Worcester
60 ml
suc de mere
1 lingură
suc de lămâie
1 linguriță
usturoi pisat
1/2 linguriță
piper cayenne
1/4 linguriță
pudră de muștar
sare și piper

Mod de preparare

Se pregătește carnea de porc. 

Pasul 1. Se amestecă toate condimentele într-un bol de salată. 
Se presară amestecul de condimente peste carnea de porc, se ambalează într-o pungă de vidat, apoi se videază. În acest moment, carnea se poate păstra la frigider timp de 2 zile, se poate congela timp de 6 luni sau poate fi pregătită imediat. 

Pasul 2. Se setează aparatul sous vide la 57°C sau 60°C. Se gătește carnea timp de 3 până la 6 ore, apoi se poate pregăti sau se poate răci, scufundând punga într-un vas ce conține ½ gheață și ½ apă și se poate păstra la frigider 2 zile sau la congelator, până la 6 luni.

Pasul 3. Glazură: pentru glazură, se combină toate ingredientele într-o cratiță și se fierbe la foc mediu, aproximativ 30 de minute. Glazura se va îngroșa; așadar, se amestecă în ea din când în când.

Pasul 4. Se încălzește o tigaie grill la foc mare. 
Se scoate carnea din pungă și se tamponează ușor cu un șervet de bucătărie. 
Se pune carnea pe grătar timp de un minut. 
Partea superioară se unge cu glazură, apoi se întoarce și se repetă procesul de câteva ori, ungând de fiecare dată carnea cu glazură. 
Se scoate de pe grătar și se unge din nou cu glazură.

Se servește cu un risotto cu legume sau cu o salată proaspătă de legume, după preferință.