Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește rapid rulouri cu scorțișoară din foietaj de patiserie, scurtând, astfel, timpul de preparare al acestui desert.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Pasul 2. Într-un castron mic, amestecă zahărul brun, zahărul tos, scorțișoara și sarea.
Pasul 3. Pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, desfă foaia de aluat, apoi unge-o ușor până la margini, cu jumătate din untul topit.
Pasul 4. Lăsând un chenar de 1 cm pe toate părțile foietajului, presară uniform compoziția de zahăr și scorțișoară și stafidele. Nu rula excesiv de strâns, pentru că foietajul se umflă la coacere.
Pasul 5. Taie felii de aproximativ 2 cm. Aranjează fiecare bucată în tava de copt, lăsând o distanță de cel puțin 1 cm între ele.
Pasul 6. Coace rulourile timp de 18 până la 22 de minute, până când devin aurii deasupra și ferme la atingere.
Pasul 7. Pregătește glazura. Într-un castron mediu, amestecă zahărul pudră, vanilia și 1 lingură de lapte. Glazura trebuie să fie puțin groasă, dar să poată fi turnată ușor. Stropește glazura deasupra rulourilor și las-o câteva minute, să se întărească.
Servește-le calde sau la temperatura camerei.