Acasă Blog Culinar Rulouri Cu Scorțișoară Cu Aluat Cumpărat

Rulouri cu scorțișoară cu aluat cumpărat

Pasi de preparare

7

Ingrediente

Pentru rulouri cu scorțișoară:
1/3 cana
stafide
1 pachet
de aluat de patiserie
2 linguri
unt nesărat, topit
1/3 cană
zahăr brun
3 linguri
zahăr tos
1 lingură
scorțișoară
1/2 linguriță
sare
Pentru glazură:
1 cană
zahăr pudră
1 linguriță
extract pur de vanilie
1 lingură
lapte (plus 1-3, după nevoie)

Mod de preparare

Pregătește rapid rulouri cu scorțișoară din foietaj de patiserie, scurtând, astfel, timpul de preparare al acestui desert.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pasul 2. Într-un castron mic, amestecă zahărul brun, zahărul tos, scorțișoara și sarea.

Pasul 3. Pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, desfă foaia de aluat, apoi unge-o ușor până la margini, cu jumătate din untul topit.

Pasul 4. Lăsând un chenar de 1 cm pe toate părțile foietajului, presară uniform compoziția de zahăr și scorțișoară și stafidele. Nu rula excesiv de strâns, pentru că foietajul se umflă la coacere.

Pasul 5. Taie felii de aproximativ 2 cm. Aranjează fiecare bucată în tava de copt, lăsând o distanță de cel puțin 1 cm între ele.

Pasul 6. Coace rulourile timp de 18 până la 22 de minute, până când devin aurii deasupra și ferme la atingere.

Pasul 7. Pregătește glazura. Într-un castron mediu, amestecă zahărul pudră, vanilia și 1 lingură de lapte. Glazura trebuie să fie puțin groasă, dar să poată fi turnată ușor. Stropește glazura deasupra rulourilor și las-o câteva minute, să se întărească.

Servește-le calde sau la temperatura camerei.