Ingrediente
Mod de preparare
Această supă de ciuperci sălbatice este o rețetă consistentă, reconfortantă, plină de arome umami. Folosind atât ciuperci uscate, cât și proaspete, notele de pământ sunt echilibrate cu laptele de cocos cremos și sucul proaspăt de lămâie.
Pasul 1. Pune apa într-o oală mică, la foc mare.
Pasul 2. După ce a dat în clocot, adaugă lintea, amestecă, redu focul la mic, acoperă cu un capac. Gătește până când lintea este gata.
Pasul 3. Adaugă ciupercile uscate într-un castron cu 1 ½ cană de supă de legume. Lasă-le la deshidratat.
Pasul 4. Între timp, toarnă uleiul de măsline într-o oală mare la foc mediu.
Pasul 5. Adaugă ceapa, țelina, morcovii și usturoiul. Călește până când legumele se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Pasul 6. Adaugă ciupercile proaspete în oală și gătește încă 5 minute până când ciupercile încep să se înmoaie.
Pasul 7. Adaugă ierburi proaspete, pasta miso, sosul de soia, ciupercile înmuiate împreună cu supa în care s-au deshidratat și restul de 2 ½ căni de supă de legume rămas. Amestecă supa pentru a combina bine ingredientele.
Pasul 8. Condimentează după gust cu sare și piper și lasă să fiarbă 15-20 de minute neacoperit.
Pasul 9. Adaugă conserva de lapte de cocos în oală, lintea fiartă și zeama proaspătă de lămâie. Dacă dorești, poți îngroșa supa cu un rântaș realizat din amidon și câteva linguri de supă.
Pasul 10. Amestecă bine, apoi toarnă în supa de ciuperci, amestecând ușor. Mai gătește 2-3 minute până când supa începe să se îngroașe.
Servește supa în boluri ornată cu verdețuri aromate.