Ingrediente
Mod de preparare
Ca regulă de aur, gulașul tradițional unguresc se prepară din carne de vită, la ceaun sau oală de fontă, iar cartofii și găluștele să nu lipsească.
Pasul 1. Taie carnea cubulețe.
Pasul 2. Într-o oală de fontă, topește untura și călește ușor ceapa.
Pasul 3. Adaugă carnea și rumenește-o pe toată părțile, apoi adaugă condimentele.
Pasul 4. Amestecă bine și adaugă apă cât să acopere ingredientele.
Pasul 5. Lasă la fiert la foc mic, timp de o oră, adăugând apă atunci când este nevoie.
Pasul 6. Taie cuburi legumele și roșia decojită.
Pasul 7. Toacă mărunt usturoiul.
Pasul 8. După o oră, adaugă legumele tocate și lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic.
Pasul 9. Între timp, fă găluștele, amestecând toate ingredientele pentru a avea un aluat moale, dar compact.
Pasul 10. Porționează aluatul cu o lingură sau linguriță.
Pasul 11. Lasă-le să fiarbă în gulaș timp de 15 minute.
Pasul 12. Ia gulașul de pe foc, lasă-l să stea 15 minute, apoi servește-l cu puțină smântână și pătrunjel tocat.