Acasă Blog Culinar Paste Bolognese

Paste bolognese

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 lingură
ulei de măsline
100 g
pancetta
2
cepe medii
2
morcovi, cuburi
2 tije
țelină, cuburi
2 căței
de usturoi, pisați
2-3
crenguțe rozmarin, tocate
500 g
carne de vită slabă
2 cutii
de roșii în sos
busuioc proaspăt
1 linguriță
oregano uscat
2
frunze de dafin
2 linguri
piure de roșii
1
cub de supă de vită
1
ardei iute roșu, tocat (opțional)
125 ml
vin roșu
6
roșii cherry tăiate în jumătate
75 g
parmezan ras
400 g
spaghete

Mod de preparare

O rețetă delicioasă, cu un sos de carne consistent și aromat. Ai nevoie de puțină răbdare și, desigur, de cele mai bune ingrediente. 

Descarca aplicatia Selgros, întocmește o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul preferat al pasionaților de gastronomie.

Pasul 1. Intr-o cratiță mare, la foc mediu, prăjește pancetta în uleiul de măsline. 

Pasul 2. Adaugă ceapa, morcovul, țelina, usturoiul și rozmarinul și lasă-le pe foc 10 minute, amestecând până când legumele se înmoaie. 

Pasul 3. Mărește focul, adaugă carnea și rumenește-o pe toate părțile. 

Pasul 4. Adăugă roșiile în sos, busuiocul tocat, oregano, foi de dafin, cele 2 linguri de piure de roșii, cubul de supă de vită, ardeiul iute tocat, vinul și roșiile cherry. Amestecă folosind o lingură de lemn și zdrobind bine roșiile. Adu sosul la fierbere și lasă-l la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 75 de minute, amestecând din când în când. 

Pasul 5. Adaugă 75 g parmezan ras, asezonează și amestecă bine sosul. 

Pasul 6. Când sosul e aproape gata, pregătește pastele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. 

Pasul 7. Scurge pastele, amestecă-le cu sosul și servește-le cu parmezan ras și frunze de busuioc.