Acasă Blog Culinar Crepes Cu Aromă de Lichior de Portocale

Crepes cu aromă de lichior de portocale

Pasi de preparare

4

Ingrediente

500 ml
lapte
250 g
făină
50 g
zahăr
50 g
unt topit
4
ouă
Grand Marnier, Cointreau sau orice alt lichior de portocale
esenţă de portocală sau coaja de la jumătate de portocală bio

Mod de preparare

Dacă deja ţi-am făcut poftă de clătite, iată o reţetă foarte simplă, care încorporează aroma sosului suzette în compoziţia aluatului şi pe care o poţi face oricând ai poftă de ceva dulce sau când ai invitaţi neaşteptaţi.

Pasul 1. Reţeta se prepară foarte simplu. Începe prin a pune untul la topit, iar apoi bate bine ouăle cu zahărul.

Pasul 2. Se adaugă mai apoi, pe rând, celelalte ingrediente: untul topit, laptele, făina, lichiorul și esenţa sau coaja de portocală.

Pasul 3. Amestecă bine, până iese o compoziţie consistentă şi omogenă.

Pasul 4. Între timp, încinge o tigaie antiaderentă şi toarnă compoziţia cu polonicul. Pentru că aluatul are deja unt, nu mai este nevoie să ungi tigaia cu ulei.

Se servesc cu zahăr tos sau simple.