Ingrediente
Mod de preparare
Dacă deja ţi-am făcut poftă de clătite, iată o reţetă foarte simplă, care încorporează aroma sosului suzette în compoziţia aluatului şi pe care o poţi face oricând ai poftă de ceva dulce sau când ai invitaţi neaşteptaţi.
Pasul 1. Reţeta se prepară foarte simplu. Începe prin a pune untul la topit, iar apoi bate bine ouăle cu zahărul.
Pasul 2. Se adaugă mai apoi, pe rând, celelalte ingrediente: untul topit, laptele, făina, lichiorul și esenţa sau coaja de portocală.
Pasul 3. Amestecă bine, până iese o compoziţie consistentă şi omogenă.
Pasul 4. Între timp, încinge o tigaie antiaderentă şi toarnă compoziţia cu polonicul. Pentru că aluatul are deja unt, nu mai este nevoie să ungi tigaia cu ulei.
Se servesc cu zahăr tos sau simple.