Ingrediente
Mod de preparare
Pentru un tort Doboș rețeta veche vei prepara 6 foi de pandișpan cu unt. Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru un tort de 22 cm.
Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie pentru un tort Doboș. Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.
Pasul 1. Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Pasul 2. Bate spumă albușurile cu restul de zahăr.
Pasul 3. Adaugă făina și untul topit în gălbenușuri și apoi albușurile bătute spumă.
Pasul 4. Coace șase foi, pe rând, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 160°C.
Pasul 5. Pentru cremă, bate ouăle cu zahărul tos pe bain-marie, până ce amestecul devine fierbinte și își dublează volumul. Ai grijă să nu se înfierbânte prea tare, pentru a nu se coagula oul (ideal este să nu depășești temperatura de 75°C, pe care o vei măsura cu un termometru pentru bucătărie).
Pasul 6. Ia crema de pe foc și amestecă până se răcește.
Pasul 7. Bate untul spumă, adaugă zahărul vanilat, untul de cacao topit și ciocolata încălzită pe baie de aburi.
Pasul 8. Adaugă în acest amestec, treptat, crema de ouă și omogenizează.
Pasul 9. Umple cinci straturi de pandișpan cu cremă, iar pe al șaselea strat toarnă zahăr caramelizat.
Pasul 10. Taie partea de sus în 20 de bucăți și lasă la răcit, apoi servește.