Ingrediente
Mod de preparare
Există mai multe variante care se pot numi „Ratatouille rețeta originală”, diferențele fiind date de regiunile de unde provin. Se evidențiază însă varianta rustică provensală, gătită lent. Preparatul adună toată bunătatea legumelor, îngemănate cu un sos de roșii și ierburi aromate.
Pasul 1. Vinetele se taie cubulețe, se sărează și pun într-o strecurătoare la scurs. Înainte de gătire, pune-le pe un șervet absorbant pentru a elimina sarea și excesul de umezeală.
Taie în cubulețe restul legumelor.
Pasul 2. Pune ulei într-un vas încăpător (singurul în care vei prepara toată mâncarea), adaugă vinetele și gătește-le până se rumenesc. Transferă-le într-un bol.
Pasul 3. Dacă este necesar, mai adaugă puțin ulei în vas și călește bucățile de dovlecei și zucchini până se rumenesc puțin. Transferă și aceste legume în bol, peste vinete.
Pasul 4. Pune ceapa tăiată mărunt în vas și gătește-o până devine translucidă și se înmoaie, apoi adaugă ardeiul gras tăiat bucățele. Ține totul pe foc trei-patru minute, apoi pune usturoiul mărunțit.
Pasul 5. Toarnă vinul alb și lasă totul la fiert un minut, două.
Pasul 6. Adaugă apoi roșiile zdrobite (le poți da prin răzătoare sau mărunțite cu cuțitul), frunza de dafin, oregano uscat. Dacă vrei o variantă ușor picantă, acum poți pune fulgi de ardei iute sau un ardei iute mic tăiat mărunt. Pune și sosul de roșii și fierbe totul două-trei minute.
Pasul 7. În sosul obținut, pune legumele din bol (vinetele, dovleceii și zucchini), amestecă ușor, acoperă cu un capac și fierbe timp de 20 de minute la foc mic.
La final, condimentează după gust cu sare, piper și busuioc proaspăt tocat grosier.
Ratatouille este la fel de bun și cald, și rece, dar este mult mai bun a doua zi.
Cele mai delicioase ingrediente pentru un Ratatouille perfect se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, profită de prețurile speciale la produsele tale preferate și vino să le iei din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de bunătățuri își fac cumpărăturile.