Ingrediente
Mod de preparare
Această tartă cu lapte condensat și lime are o crustă din biscuiți graham, o umplutură cremoasă cu lapte condensat dulce și o frișcă de casă deasupra. Este foarte ușor de preparat și arată spectaculos.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pasul 2. Combină biscuiții cu zahărul și untul, apoi toarnă amestecul într-o formă de tartă și apasă ferm cu o lingură (sau cu palma) pe fundul și pereții acesteia, pentru a forma blatul.
Pasul 3. Coace timp de 10 minute, apoi scoate tava din cuptor și lasă deoparte să se răcească, timp de alte 10 minute.
Pasul 4. Păstrează cuptorul la aceeași temperatură.
Pasul 5. Combină sucul de lime, laptele condensat și gălbenușurile într-un castron și bate cu telul, până la omogenizarea completă.
Pasul 6. Se toarnă umplutura în crusta de biscuiți și apoi se dă tava la cuptor pentru 18 – 22 de minute sau până când partea superioară a plăcintei este închegată (plăcinta se va închega complet la frigider).
Pasul 7. Scoate din cuptor și lasă la răcit timp de două ore, apoi transferă la frigider.
Pasul 8. Se servește acoperită cu frișcă.