Ingrediente
Mod de preparare
Adevărata rețetă clasică pentru quiche lorraine conține doar smântână grasă (normală, nu lichidă), foarte multe ouă și bacon, neapărat afumat, pentru un gust desăvârșit.
Pasul 1. Fă un aluat fraged amestecând rapid făina, untul rece, sarea și apa. Dă aluatul la frigider, învelit în folie alimentară, măcar 30 de minute.
Pasul 2. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pasul 3. Întinde aluatul, pune-l în tavă rotundă și înțeapă-l din loc în loc, cu o furculiță. Acoperă-l cu o foaie de copt și toarnă peste aceasta o cană de boabe de fasole (sau orez etc.). Coace aluatul timp de 10 minute, apoi îndepărtează hârtia cu boabe.
Pasul 4. Între timp, într-un castron, sparge ouăle, bate-le ca pentru omletă, adaugă smântâna și condimentele.
Pasul 5. Taie baconul fâșii, pune-le peste aluat, acoperă cu amestecul de ouă și coace timp de 30 de minute, la 180°C.