Acasă Blog Culinar Sufleu de Dovlecei Cu Cașcaval La Cuptor

Sufleu de dovlecei cu cașcaval la cuptor

Pasi de preparare

6

Ingrediente

20 g
unt
200 g
dovlecel
60 g
cașcaval
3
ouă
piper
sare

Mod de preparare

Un preparat rapid, sufleul de dovlecei asigură o porție generoasă de proteine și calciu, din ouă și brânză.

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Dovleceii tăiați cubulețe se fierb într-o oală cu apă și sare.

Pasul 3. Se fac piure și se lasă în cratiță la foc mic, până se evaporă lichidul rămas.

Pasul 4. Într-un bol, se bat gălbenușurile cu cașcaval ras, se adaugă sare și piper, apoi piureul de dovlecei.

Pasul 5. Încorporează ușor în amestecul de dovlecei albușurile bătute spumă tare.

Pasul 6. Unge formele mici pentru sufleu, toarnă compoziția, lăsând un spațiu de un centimetru până la margine, apoi coace timp de 10 minute la 180°C și alte 15 minute, la 220°C.

Este important să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii. Servește sufleul imediat.