Ingrediente
Mod de preparare
Nimic nu se compară cu un chec pufos, ușor și aerat. Glazura fină și delicată de lămâie te trimite cu gândul la regiunile însorite mediteraneene.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pasul 2. Unge o tavă rotundă cu puțin unt și tapetează cu făină.
Pasul 3. Amestecă separat făina, amidonul și praful de copt.
Pasul 4. Separă ouăle și bate cu un mixer albușurile cu un praf de sare, până ce spuma devine fermă.
Pasul 5. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, iar mai apoi, uleiul.
Pasul 6. Adaugă ingredientele uscate, sucul de lămâie și vanilia și amestecă la viteză mică, până când compoziția devine omogenă.
Pasul 7. Toarnă aluatul în tavă și dă la cuptor aproximativ 45 de minute.
Pasul 8. Între timp, pregătește glazura, amestecând sucul de lămâie cu zahărul pudră, până când obții o textură lucioasă, frumoasă.
Pasul 9. Toarnă glazura peste checul călduț.