Bine ai venit în lumea noastră, a pasionaților de bunătățuri! Aici vei descoperi, alături de experții noștri în gastronomie și nutriție, că preparatele cu adevărat gustoase sunt cele care sunt și nutritive în același timp. Împreună aflăm cum să mâncăm bun, dar și bine.
Region Mobile Filters
Region Content
Region Bottom
Mai multe de la creatorii noștri de conținut

Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Cofetar și consultant în arta dulce, Pastry Chef Mihaela Ruxanda este manager al cofetăriei artizanale “I Love Cakes” din Craiova.

Chef Cristian Dumitru
Inițiator al proiectului de „smart food” PeGrătar, Chef Cristian Dumitru este cel care a lansat primul concept de fine dining (meniu de evenimente) din Sud-Vestul României.

Chef Ioan Florescu
Este șef bucătar la restaurantul Belvedere Brașov și are peste 3 decenii de experiență profesională în bucătărie.

Chef Laura Eremia
Bucătar profesionist cu o experiență de peste 10 ani în HoReCa, este specializată în diete medicale, datorită fascinației acesteia față de felul în care mâncare vindecă trupurile și sufletele.

Chef Radu Darie
Cofondator al Atelierului de Tarte și Fomizza Pizza, Radu Darie este bucătar „certificat“ la locul de muncă, cu un portofoliu de peste 100 de retete de tarte create, indragostit de mâncare și dulciuri

Lady Chef Cornelia Ghișoi
Cu o experiență de peste 35 de ani în HoReCa, Lady Chef Cornelia Ghișoi este secretarul General al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România.

Chef Bogdan Cozma
Membru al Echipei Naționale de Bucătari a României, Chef Bogdan Cozma este recunoscut pentru proiectul „Private Traveling Chef”.

Chef Victor Melian
Predă la Horeca Culinary School București și la Culinary Arts School Brașov și este proprietar și event organiser la „Rent a chef”.

Chef Jakob Hausmann
Maestrul în Arta Culinară Jakob Hausmann a obținut numeroase diplome în arta culinară, inclusiv două diplome de cursuri de bucătărie moleculară în Elveția.

Chef Alin Vădean
Cu o experiență de peste 8 ani în bucătărie și cu un număr impresionant de participări la competiții naționale și internaționale, Chef Alin Vădean este un iubitor de noi provocări.

Chef Raul Vidican
Pasionat de bucătărie încă de la vârsta de 17 ani, Chef Raul Vidican a călătorit în bucătării din peste patru țări, lucrând în restaurante importante.

Teo Dinescu
Umanist prin formare și bon viveur din convingere, Teo este pasionat de istoria gastronomiei, rețete etnice și condimente.
Caută în categorii

Rețete cu carne de vită – Învață să alegi și să gătești carnea de vită
Datorită gustului său savuros și texturii bogate, carnea de vită este utilizată într-o varietate largă de rețete, de la preparate rapide și simple la mâncăruri sofisticate.

Rețete cu carne de porc: învață să alegi și să gătești carnea de porc
De la fripturile suculente din pulpă de porc la cuptor, la rețete de ceafă de porc la grătar, carnea de porc se adaptează la gusturile tuturor.

Rețete cu pește: învață să alegi și să gătești peștele
Pentru a profita de beneficiile peștelui, e important să știi cum să-l alegi corect și cum să prepari rețetele cu pește, pentru a păstra toți acești nutrienți valoroși.

Rețete cu fructe de mare: învață să alegi și să gătești fructele de mare
Specifice oceanelor și mărilor, fructele de mare sunt o delicatesă, în lumea gastronomică.

Rețete cu carne de pui: Învață să alegi și să gătești carnea de pui
Carnea de pui este o sursă gustoasă de proteine și este versatilă în bucătărie. Având în vedere tipurile diferite de carne de pui și de metode de gătit, poate fi ușor să te pierzi în lumea rețetelor cu carne de pui.

Rețete cu carne de miel: învață să alegi și să gătești carnea de miel
Carnea de miel este un ingredient tradițional în bucătăria românească. Indiferent dacă ești un maestru în bucătărie sau un bucătar începător pasionat, acest ghid îți va oferi metodele necesare pentru a te bucura de experiențe gastronomice memorabile, alături de cei dragi.

Rețete cu carne de rață: învață să alegi și să gătești carnea de rață
Apreciată pentru savoarea și versatilitatea în preparare, rața oferă o experiență culinară deosebită. Află din acest articol cum să alegi și cum să gătești carnea de rață.

Rețete cu paste: Învață să alegi pastele perfecte pentru rețeta ta
De la tortellini, la spaghetti în sos bolognese, rețetele cu paste sunt printre preferatele multora. Însă, înainte de a ajunge la sos, este esențial să bifăm primul pas: alegerea pastelor.

Rețete cu aluaturi: Învață să faci aluatul perfect
Aluatul stă la baza a numeroase rețete dulci și sărate, de la pâinea pufoasă, la produsele de patiserie savuroase. Indiferent dacă ești patiser amator sau ai deja experiență în bucătărie, educația cu privire la diferite rețete cu aluaturi îți va duce preparatele pe noi culmi.

Rețete de tarte: învață să faci tarte perfecte
Aparenta banală tartă, cu baza ei clasică, poate susține posibilități infinite de umplutură sărată sau dulce și poate fi servită ca aperitiv sau chiar la desert.

Rețete de prăjituri cu cremă: cele mai populare creme de prăjituri
Prăjiturile sunt desertul preferat de mulți, indiferent că este vorba despre o petrecere sau o aniversare. Ceea ce face din prăjitură un preparat special este crema savuroasă.

Rețete de supe și ciorbe
Rețetele de supă și ciorbă sunt piloni ai bucătăriei tradiționale, care îmbină gustul și nutriția sănătoasă.

Tainele vinului cu Sergiu Nedelea
Călătoria în lumea fascinantă a vinurilor începe aici!
Află cum se păstrează vinul, cum acesta pune în valoare preparatele culinare, cât de importantă este analiza senzorială în procesul de degustare și cum cupajul oferă vinului o cu totul altă personalitate.
Fiecare sticlă de vin are o poveste de spus și fiecare degustare are secretele sale. Descoperă informații valoroase și trucuri din universul vinurilor, împărtășite cu pasiune de celebrul somelier Sergiu Nedelea!