Chef Radu Darie
Bucătar „certificat“ la locul de muncă, cu un portofoliu de peste 100 de retete de tarte create, indragostit de mâncare și dulciuri, Radu Darie este cofondator al Atelierului de Tarte și Fomizza Pizza.
În prezent, în portofoliul companiei se regăsesc 200 de reţete de tarte, produse de patiserie, dar şi preparate pentru micul dejun, prânz sau cină.
Bucătăria bistro-ului este de tip comfort food cu preparate ce pot fi degustate indiferent de oră. Tartele sunt create după modelul belgian, porţii mari, după chipul și asemănarea celor din Belgia, țară unde Radu a locuit patru ani. Într-o perpetuă perfecționare, atent la gusturile și sugestiile celor care îi calcă pragul bistro-ului, Radu continuă să inoveze în zona de food din România.
În 2022, alături de echipa de la Fomizza a câștigat premiul pentru cea mai bună pizzerie din România, concurs organizat în cadrul Bucharest Pizza Show de către Asociația Pizzarilor Profesioniști din România și Camera de Comerț Romano-Italiană.
Mai multe retete de la Chef Radu Darie
Tartă cu fructe exotice
Descoperă arome exotice în această rețetă delicioasă de tartă cu fructe exotice by Radu Darie.
Salată cu creveți BIO
Răsfață-te cu o rețetă delicioasă de salată sănătoasă cu creveți BIO! Află cum să o prepari în numai 7 pași!
Omleta jambon fromage - un răsfăț de la Chef Radu Darie
Omleta jambon fromage - un rasfat
Sendviș cu ceafă de porc, pesto și cheddar de la Chef Radu Darie
Acest sendviș gustos pregătit cu ceafă afumată din Carmangeria Selgros te va încânta și în plus e și ușor de pregătit.
Pască cu smântână - fără brânză de la Chef Radu Darie
O pască super gustoasă, făcută doar cu smântână. Folosește ingrediente de calitate pentru un gust desăvârșit!
Supă cremă de morcovi și creveți, by Chef Radu Darie
Încearcă o supă cremoasă, delicioasă și ușor de făcut acasă! Bucură-te de aromele intense de creveți și morcovi în această nouă rețetă de la Radu Darie.
Chiftele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc de la Chef Radu Darie
Cu ingrediente proaspete și o combinație de condimente bine echilibrată, chiftelele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc aduc rafinament și sănătate pe masa ta.
Cozonac cu zmeură
Descoperă o rețetă delicioasă de cozonac cu zmeură care îi va bucura pe cei dragi de sărbători.
Feta Saganaki în sos de roșii
Inspirată dintr-o rețetă clasică în stil grecesc, această combinație de brânză feta coaptă cu foi de plăcintă crocante și roșii aromate este o adevărată delectare pentru papilele gustative.
Salată de post cu vinete, cușcuș și sos de casă
Ții post sau ești vegetarian? Această rețetă de salată de post cu cușcuș, vinete și sos de roșii de casă este alegerea sănătoasă pentru o masă delicioasă. Fresh, lejeră, dar și hrănitoare, această salată de post te va răsfăța cu aroma ei puternică!
Ruladă de vită cu orez cu hribi
În rețeta de ruladă de vită cu hribi propusă de Chef Radu Darie, carnea este transformată într-o capodoperă savuroasă. Călătoria culinară pornește de la carne de vită proaspătă. Feliile de carne de calitate se fasonează pentru a crea loc pentru umplutură, centrul ruladei. Hribii sunt sotați în ulei de măsline până devin aurii pentru a putea elibera gustul umami. Brânza pecorino și smântâna accentuează gustul hribilor.
Pască cu smântână și aluat
Încearcă rețeta delicioasă de pască cu smântână și aluat fraged! Această rețetă de pască este una tradițională și nu trebuie să lipsească pe masa de Paști. Lejer și delicios, acest desert îți va bucura papilele gustative la maximum!
Sandwich cu mici pe grătar
Această rețetă cu mici pe grătar și muștar e o gustare perfectă pentru orice gurmand. Aromat, suculent și delicios, sandvișul cu micii de la Selgros îți va aduce sărbătoarea în farfurie!
Mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă în stil grecesc
Pregătește-te să te îndrăgostești de o rețetă în stil grecesc, ce îmbină carnea de porc frăgezită cu prospețimea oferită de brânza feta. Rețeta de mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă și sos de brânză feta marinată te poartă către o adevărată călătorie culinară pe insulele grecești, în care te vei bucura de arome inedite și autentice.
Pizza Margherita - aluat si sos
Încearcă rețeta simplă și absolut delicioasă de pizza Margherita cu aluat de pizza de casă! Această rețetă de pizza e perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii. Pufoasă și gustoasă, acestă rețetă îți va aduce Italia în farfurie!
Paste tagliatelle cu fructe de mare
Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este un mix de paste și ce are mai bun de oferit marea (creveți, scoici, calamar și somon). Dacă și tu vrei să prepari tagliatelle cu creveți, trebuie să încerci rețeta propusă de Chef Radu Darie.
Sandwich cu muschiuleț de porc frăgezit
Încearcă rețeta super gustoasă de sandwich cu carne de porc frăgezită! Această rețetă de sandwich e una ușor de gătit și plină de savoare.
Pulpe de pui marinate în bere la grătar
Încearcă rețeta delicioasă de pulpe de pui la grătar, marinate în bere! Această rețetă de pui marinat este ușor de gătit și plină de savoare. Plină de gust și lejeră, această rețetă de pulpe de pui marinate în bere și condimentate cu oregano și boia este ideea perfectă de un grătar cu prietenii!
Tartă cu ciuperci
Tarta cu ciuperci este o alegere perfectă pentru o masă delicioasă și hrănitoare, care îmbină arome bogate într-un preparat fără carne. Chef Radu Darie, cunoscut pentru creativitatea sa în bucătărie, propune o variantă plină de savoare, completată de parmezanul fin și sosul de roșii de casă, care dau o notă ușor dulce și cremoasă tartei.
Salată cu somon afumat și avocado
Salata cu somon afumat și avocado este o alegere ideală pentru zilele în care îți dorești un preparat sănătos și plin de gust, fără a petrece prea mult timp în bucătărie. Această rețetă rapidă, creată de Chef Radu Darie, combină ingrediente proaspete și hrănitoare într-un mix perfect de arome și texturi: somon afumat, cremă de avocado și salată iceberg crocantă.