Acasă Chef Radu Darie
Radu Darie

Chef Radu Darie

Bucătar „certificat“ la locul de muncă, cu un portofoliu de peste 100 de retete de tarte create, indragostit de mâncare și dulciuri, Radu Darie este cofondator al Atelierului de Tarte și Fomizza Pizza.

În prezent, în portofoliul companiei se regăsesc 200 de reţete de tarte, produse de patiserie, dar şi preparate pentru micul dejun, prânz sau cină.

Bucătăria bistro-ului este de tip comfort food cu preparate ce pot fi degustate indiferent de oră. Tartele sunt create după modelul belgian, porţii mari, după chipul și asemănarea celor din Belgia, țară unde Radu a locuit patru ani. Într-o perpetuă perfecționare, atent la gusturile și sugestiile celor care îi calcă pragul bistro-ului, Radu continuă să inoveze în zona de food din România.

În 2022, alături de echipa de la Fomizza a câștigat premiul pentru cea mai bună pizzerie din România, concurs organizat în cadrul Bucharest Pizza Show de către Asociația Pizzarilor Profesioniști din România și Camera de Comerț Romano-Italiană.

 

Mai multe retete de la Chef Radu Darie

Reteta Tarta cu fructe exotice

Tartă cu fructe exotice

Descoperă arome exotice în această rețetă delicioasă de tartă cu fructe exotice by Radu Darie.

Vezi detalii
salata-de-creveti-9.jpg

Salată cu creveți BIO

Răsfață-te cu o rețetă delicioasă de salată sănătoasă cu creveți BIO! Află cum să o prepari în numai 7 pași!

Vezi detalii
omleta jambon fromage

Omleta jambon fromage - un răsfăț de la Chef Radu Darie

Omleta jambon fromage - un rasfat

Vezi detalii
pull-pork-sandwich

Sendviș cu ceafă de porc, pesto și cheddar de la Chef Radu Darie

Acest sendviș gustos pregătit cu ceafă afumată din Carmangeria Selgros te va încânta și în plus e și ușor de pregătit. 

Vezi detalii
reteta_8_pasca_cu_smantana_1

Pască cu smântână - fără brânză de la Chef Radu Darie

O pască super gustoasă, făcută doar cu smântână. Folosește ingrediente de calitate pentru un gust desăvârșit!

Vezi detalii
supa-crema-morcovi

Supă cremă de morcovi și creveți, by Chef Radu Darie

Încearcă o supă cremoasă, delicioasă și ușor de făcut acasă! Bucură-te de aromele intense de creveți și morcovi în această nouă rețetă de la Radu Darie.

Vezi detalii
reteta_10_chiftelute_de_ton_1

Chiftele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc de la Chef Radu Darie

Cu ingrediente proaspete și o combinație de condimente bine echilibrată, chiftelele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc aduc rafinament și sănătate pe masa ta.

 

 

Vezi detalii
reteta_cozonac-cu-zmeura

Cozonac cu zmeură

Descoperă o rețetă delicioasă de cozonac cu zmeură care îi va bucura pe cei dragi de sărbători.

Vezi detalii
feta saganaki

Feta Saganaki în sos de roșii

Inspirată dintr-o rețetă clasică în stil grecesc, această combinație de brânză feta coaptă cu foi de plăcintă crocante și roșii aromate este o adevărată delectare pentru papilele gustative. 

Vezi detalii
salata_cu_vinete

Salată de post cu vinete, cușcuș și sos de casă

Ții post sau ești vegetarian? Această rețetă de salată de post cu cușcuș, vinete și sos de roșii de casă este alegerea sănătoasă pentru o masă delicioasă. Fresh, lejeră, dar și hrănitoare, această salată de post te va răsfăța cu aroma ei puternică!

Vezi detalii
rulada de vita

Ruladă de vită cu orez cu hribi

În rețeta de ruladă de vită cu hribi propusă de Chef Radu Darie, carnea este transformată într-o capodoperă savuroasă. Călătoria culinară pornește de la carne de vită proaspătă. Feliile de carne de calitate se fasonează pentru a crea loc pentru umplutură, centrul ruladei. Hribii sunt sotați în ulei de măsline până devin aurii pentru a putea elibera gustul umami. Brânza pecorino și smântâna accentuează gustul hribilor. 

Vezi detalii
pasca-cu-smantana-si-aluat

Pască cu smântână și aluat

Încearcă rețeta delicioasă de pască cu smântână și aluat fraged! Această rețetă de pască este una tradițională și nu trebuie să lipsească pe masa de Paști. Lejer și delicios, acest desert îți va bucura papilele gustative la maximum!

Vezi detalii
sandwich_gratinat

Sandwich cu mici pe grătar

Această rețetă cu mici pe grătar și muștar e o gustare perfectă pentru orice gurmand. Aromat, suculent și delicios, sandvișul cu micii de la Selgros îți va aduce sărbătoarea în farfurie!

Vezi detalii
muschiulet_de_porc

Mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă în stil grecesc

Pregătește-te să te îndrăgostești de o rețetă în stil grecesc, ce îmbină carnea de porc frăgezită cu prospețimea oferită de brânza feta. Rețeta de mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă și sos de brânză feta marinată te poartă către o adevărată călătorie culinară pe insulele grecești, în care te vei bucura de arome inedite și autentice. 

Vezi detalii
pizza_radu darie

Pizza Margherita - aluat si sos

Încearcă rețeta simplă și absolut delicioasă de pizza Margherita cu aluat de pizza de casă! Această rețetă de pizza e perfectă pentru o masă în familie sau cu prietenii. Pufoasă și gustoasă, acestă rețetă îți va aduce Italia în farfurie! 

Vezi detalii
tagliatelle_cu_fructe_de_mare

Paste tagliatelle cu fructe de mare

Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este un mix de paste și ce are mai bun de oferit marea (creveți, scoicicalamar și somon). Dacă și tu vrei să prepari tagliatelle cu creveți, trebuie să încerci rețeta propusă de Chef Radu Darie

Vezi detalii
sandwich_carne_fragezita_1

Sandwich cu muschiuleț de porc frăgezit

Încearcă rețeta super gustoasă de sandwich cu carne de porc frăgezită! Această rețetă de sandwich e una ușor de gătit și plină de savoare.

Vezi detalii
grill_cu_pui_si_bere

Pulpe de pui marinate în bere la grătar

Încearcă rețeta delicioasă de pulpe de pui la grătar, marinate în bere! Această rețetă de pui marinat este ușor de gătit și plină de savoare. Plină de gust și lejeră, această rețetă de pulpe de pui marinate în bere și condimentate cu oregano și boia este ideea perfectă de un grătar cu prietenii!

Vezi detalii
radu_darie_tarta_forestiere_felie

Tartă cu ciuperci

Tarta cu ciuperci este o alegere perfectă pentru o masă delicioasă și hrănitoare, care îmbină arome bogate într-un preparat fără carne. Chef Radu Darie, cunoscut pentru creativitatea sa în bucătărie, propune o variantă plină de savoare, completată de parmezanul fin și sosul de roșii de casă, care dau o notă ușor dulce și cremoasă tartei.
 

Vezi detalii
radu darie salata cu somon si avocado

Salată cu somon afumat și avocado

Salata cu somon afumat și avocado este o alegere ideală pentru zilele în care îți dorești un preparat sănătos și plin de gust, fără a petrece prea mult timp în bucătărie. Această rețetă rapidă, creată de Chef Radu Darie, combină ingrediente proaspete și hrănitoare într-un mix perfect de arome și texturi: somon afumat, cremă de avocado și salată iceberg crocantă. 

Vezi detalii