Ingrediente
Mod de preparare
Vrei să pregătești o salată de post deosebită? Poți începe cu o salată de vinete, iar de acolo să îți dai voie să inovezi. Doar pentru că pregătești un preparat de post, asta nu înseamnă că trebuie să fie banal sau fad. Când vorbim de salata de vinete, beneficiile sunt: menținerea sănătății cardiace, stimularea colesterolului bun și reducerea celui rău.
Aventura de astăzi este marcată de o explozie de culori, texturi și arome, ingrediente proaspete și savuroase. La baza rețetei propuse de Chef Radu Darie se află vinetele coapte în tigaie sau la cuptor. Alături, salata Lollo Rossa oferă un mix ușor piperat și o textură contrastantă. Semințele de rodie, cu aroma lor dulce acrișoară, oferă un festin de culori. Tofu prăjit în tigaie și impregnat de paprika, usturoi, chimion și ulei de măsline aduce și el un plus de savoare.
Salata de vinete este completată de sosul de casă. Chimenul, coriandrul și paprika afumată învăluie roșiile și armonizează celelalte ingrediente.
Rețeta nu este doar estetică, este o invitație la explorare culinară. Fiecare ingredient poate fi consumat ca atare, savurat în combinație cu altele sau cu un dressing ușor. Însă acest preparat duce amestecul de arome și texturi la un nou nivel, care te va încânta.
- Chimenul și coriandrul se prăjesc la tigaie pentru 10 minute.
- Tofu se lăsa la condimentat în ulei de măsline încins la care adăugăm boia afumată, usturoi și chimen.
- Vinetele se taie în felii de 1-2 cm, se condimentează și se pun în cuptor sau în tigaie.
- Roșiile în conservă se amestecă cu mixul de chimen, coriandru și boia afumată, timp de 10 minute, cu ajutorul unui blender. Apoi, vom pune amestecul la foc mic pentru 20-30 minute.
- Cușcușul îl vom hidrata în apă cu sosul de roșii pregătit anterior.
- Plating-ul se va face lasând în partea exterioară vinetele, iar în interior se pune mixul de salata Lollo Rossa, tofu, cușcuș, rodie și sosul de roșii.