Ingrediente
Mod de preparare
Feta saganaki, un preparat iconic din bucătăria grecească, te duce direct pe tărâmurile însorite ale Mării Egee, cu arome simple și autentice. Inspirată dintr-o rețetă clasică în stil grecesc, această combinație de brânză feta coaptă cu foi de plăcintă crocante și roșii aromate este o adevărată delectare pentru papilele gustative.
Chef Radu Darie, cunoscut pentru abordarea sa modernă asupra bucătăriei tradiționale, propune o variantă savuroasă, cu un echilibru perfect între texturi și arome. Brânza feta, alături de iaurtul grecesc, se combină cu mirodenii uscate și ulei de măsline pentru a crea un amestec bogat, ce se îmbracă în straturi crocante de foi de plăcintă. La final, rulourile sunt servite cu un sos din roșii cherry, usturoi și vin alb, ce completează perfect gustul sărat al brânzei.
Cu o crustă crocantă și o inimă moale de feta saganaki, acest preparat va deveni rapid un preparat favorit în bucătăria ta. Hrănește-ți pasiunea într-ale gătitului cu o călătorie culinară în stil grecesc!
Pasul 1. Foile de plăcintă se ung cu ulei de măsline și se adaugă pasta din gălbenușuri, feta, iaurt, mentă. Se formează rulouri, se ung cu puțin ou pe deasupra pentru a forma o crustă și se lasă în cuptorul preîncălzit la 150ᵒC pentru 30 minute.
Pasul 2. Se trag în tigaie ceapa și usturoiul până se rumenesc, se adaugă roșiile cherry ce au fost coapte înainte. Se stinge cu vin și se adaugă feta. Se lasă la foc mic 15 minute. Se presară busuiocul. Rulourile se scot din cuptor, se porționează și se servesc alături.
Gata cu improvizațiile în bucătărie! E timpul să gătești ca la carte. Oferte speciale te așteaptă!