Acasă Blog Culinar Feta Saganaki În Sos de Roșii

Feta Saganaki în sos de roșii

Pasi de preparare

2

Ingrediente

200 g
feta
1 pachet
foi de plăcintă
200 g
roșii cherry
300 ml
roșii în conserve
1 buc.
ceapă
5 buc.
ouă
100 ml
vin alb
200 ml
iaurt grecesc
50 ml
ulei de măsline
usturoi
mentă uscată
busuioc uscat

Mod de preparare

Încearcă rețeta savuroasă de feta saganaki! Această rețetă de brânză în stil grecesc e ușor de gătit și plină de arome proaspete. Gata în câteva minute și super-delicioasă, această rețetă de feta saganaki în sos de roșii îți pune Grecia în farfurie!

Pasul 1. Foile de plăcintă se ung cu ulei de măsline și se adaugă pasta din gălbenușuri, feta, iaurt, mentă. Se formează rulouri, se ung cu puțin ou pe deasupra pentru a forma o crustă și se lasă în cuptorul preîncălzit la 150ᵒC pentru 30 minute.

Pasul 2. Se trag în tigaie ceapa și usturoiul până se rumenesc, se adaugă roșiile cherry ce au fost coapte înainte. Se stinge cu vin și se adaugă feta. Se lasă la foc mic 15 minute. Se presară busuiocul. Rulourile se scot din cuptor, se porționează și se servesc alături.

Gata cu improvizațiile în bucătărie! E timpul să gătești ca la carte. Oferte speciale te așteaptă!