Acasă Blog Culinar Mușchiuleț de Porc Frăgezit Cu Vânătă Coaptă În Stil Grecesc

Mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă în stil grecesc

Pasi de preparare

6

Ingrediente

300 g
mușchiuleț de porc frăgezit
200 g
vinete
50 ml
ulei de măsline
300 g
roșii cherry
2 buc.
capere din borcan
200 g
brânză feta
200 g
unt
100 g
iaurt grecesc
chimen
coriandru
boia afumată
sare și piper

Mod de preparare

Pregătește-te să te îndrăgostești de o rețetă în stil grecesc, ce îmbină carnea de porc frăgezită cu prospețimea oferită de brânza feta. Rețeta de mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă și sos de brânză feta marinată te poartă către o adevărată călătorie culinară pe insulele grecești, în care te vei bucura de arome inedite și autentice. 

Combinația de arome și texturi face din această rețetă un adevărat deliciu. Astfel, vânăta coaptă aduce un strop de prospețime și savoare preparatului, dar oferă și o textură fină. Brânza feta marinată completează textura cremoasă a preparatului, oferindu-i o notă rafinată. Adăugarea condimentelor atent selecționate desăvârșește preparatul, conferindu-i o explozie de arome. 

Așadar, pregătește-ți farfuria și bucură-te alături de cei dragi de această rețetă cu mușchiuleț de porc recomandată de Chef Radu Darie. Vei descoperi o simfonie de arome, texturi și gusturi unice, care îți vor încânta simțurile și papilele gustative și te vor face să te simți într-o vacanță la malul Mediteranei. 

  1. În tigaia încinsă se adaugă unt și puțin ulei de măsline. Se prăjește mușchiulețul de porc 3 minute pe o parte iar apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă un minut. Ulterior, mușchiulețul se dă la cuptor pentru 20 minute, la 150ᵒC.
  2. Vânăta întreagă se va lăsa la cuptor la 150ᵒC, pentru 45 de minute (se înțeapă cu o furculiță înainte de a fi băgată la cuptor). După ce se scoate din cuptor, se lasă într-o sită (fără coajă) pentru a pierde tot aportul de apă, apoi se toacă mărunt. 
  3. Roșiile cherry se lasă în apă fierbinte pentru 4 – 5 minute, apoi se decojesc și se trag la tigaie cu ulei de măsline și capere.
  4. Într-o tigaie încinsă se vor amesteca coriandrul și chimenul pentru 5 minute. Se va lua tigaia de pe foc și se adaugă ulei de măsline, boia afumată și brânza feta tăiată cubulețe.
  5. Câteva cubulețe din feta marinată astfel se amestecă cu iaurtul grecesc și se formează o cremă care va fi folosită la plating, la fel ca uleiul aromatizat rămas. 
  6. Pe farfurie, se așează cubulețele de brânză feta, se acoperă cu vânăta tocată peste care se adaugă roșiile și caperele trase la tigaie. Feliile de mușchiuleț se așază pe crema obținută din brânza feta și iaurtul grecesc. Se adaugă ulei aromatizat după gust.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!