Acasă Blog Culinar Pizza Margherita - Aluat Si Sos

Pizza Margherita - aluat si sos

Pasi de preparare

6

Ingrediente

Aluat

1 kg
făină
650 ml
apă rece
3 g
drojdie
25 g
ulei de măsline
30 g
sare

Topping

200 g
mozzarella
200 g
roșii pelati
parmezan ras
ulei de măsline
busuioc

Mod de preparare

Pizza este una dintre cele mai iubite rețete, fie că este mâncată în oraș sau preparată acasă. Cu atât mai mult, rețeta de Pizza Margherita este o bucurie dacă este pregătită în intimitatea propriei bucătării, cu ingrediente de cea mai bună calitate. 

În mulțimea de rețete de pizza există un tip clasic - Pizza Margherita. Rețeta propusă de Chef Radu Darie este o variantă minimalistă, pentru a scoate și mai mult în evidență calitatea fiecărui ingredient. 

Pizza Margherita are la bază o crustă subțire și crocantă. Aluatul de pizza este, de fapt, elementul central și nu neapărat topping-ul, cum este la alte tipuri de pizza. Crusta, în sine, necesită un echilibru fin între partea exterioară crocantă și înteriorul fin și moale. 

În mod tradițional, aluatul în stil napoletan este copt la o temperatură înaltă. De aici rezultă o bază plină de bule, cu marginea ușor coaptă și interiorul aerat. Iată câteva secrete pentru o rețetă de Pizza Margherita reușită:

  • Alege roșii foarte coapte sau sos de roșii de calitate, eventual special preparat pentru pizza;
  • Optează pentru brânză dată pe răzătoare și distribui-o în mod uniform;
  • Când asamblezi pizza, lasă marginile mai groase, adaugă ingredientele și dă la cuptor până când capătă o crustă maro-aurie, iar brânza începe să facă bule. 

Aluat:

  1. Se dizolvă sarea și drojdia în apă. Se transferă într-un mixer și se adăugă 300 g de făină. Se frământă pentru 3 minute, iar apoi se adaugă încă 400 g făină. Se lasă la frământat pentru încă 3 minute și se adaugă diferența de 300 g făină. 
  2. După ce aluatul devine elastic și extensibil, se oprește mixerul și se lasă aluatul să se odihnească pentru 30 de minute într-un bol în care s-a pus ulei de măsline. Se unge cu încă puțin ulei de măsline și se lasă în frigider până la 36 de ore sau 12 ore la temperatura camerei.
  3. Pentru utilizare, aluatul obținut se împarte în 4 părți egale.

Pizza:

  1. Pentru sosul de roșii, se trec roșiile decojite prin sită.
  2. Se întinde o bucată de aluat de pizza. Se adaugă sosul de roșii, parmezanul ras, mozzarella, uleiul de măsline și busuiocul.
  3. Se dă la cuptor pentru 15 minute la 250ᵒC. 

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.

Autor: Chef Radu Darie

Mai multe rețete de la acest autor