Ingrediente
Mod de preparare
În rețeta de ruladă de vită cu hribi propusă de Chef Radu Darie, carnea este transformată într-o capodoperă savuroasă. Călătoria culinară pornește de la carne de vită proaspătă. Feliile de carne de calitate se fasonează pentru a crea loc pentru umplutură, centrul ruladei. Hribii sunt sotați în ulei de măsline până devin aurii pentru a putea elibera gustul umami. Brânza pecorino și smântâna accentuează gustul hribilor.
Însă un rol special este jucat de fisticul tocat mărunt, care oferă un gust pământiu specific, microplantele, cu o culoare vie și Chivas, un whisky scoțian care aduce o notă afumată preparatului. Pentru un plus de decadență, poți pune peste ruladă un sos de smântână.
Rețeta de ruladă de vită cu hribi este mai mult decât o masă, este o experiență în toată regula. Pregătește-o la ocazii speciale sau la o cină romantică. Melanjul de gusturi și texturi îți va impresiona cu siguranță musafirii.
- Vrăbioara se fasonează, apoi se condimentează cu sare, piper și se unge cu unt.
- 400 g dehribii se spală bine și se toacă mărunt. Se prăjesc împreună cu ceapa taiată cubulețe, în ulei de măsline, pentru maxim 10 minute. La final se adaugă smântâna de gătit si pecorino ras.
- Conținutul se adăugă pe partea superioară a vrăbioarei, apoi se formeaza o balotină. Se lăsă pentru 2 ore în frigider.
- Rulada se introduce apoi în cuptor și se lasă pentru cel puțin 90 de minute la temperatura de 180ᵒC.
- Se scoate din cuptor, se lăsă la odihnit pentru 15 minute, apoi se adăugă crusta din fistic, chives și pătrunjel, toate tocate mărunt.
- Orezul se fierbe iar apoi se trage la tigaie în unt, împreună cu restul de hribi și chives.
- La final, se așează pe farfurie orezul cu hribi și rulada de vită și se servește cald.
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o reteta perfecta!