Acasă Blog Culinar Chiftele de Ton În Sos de Roșii Și Pesto de Busuioc de La Chef Radu Darie

Chiftele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc de la Chef Radu Darie

Pasi de preparare

8

Ingrediente

150 g
ton în conservă (în suc propriu)
1
ardei capia în oțet, spălat bine
8
roșii cherry
2
ouă
5 linguri
de pesmet
2 linguri
de făină
roșii întregi, în suc propriu
1/2
de ceapă
50 ml
ulei de măsline, plus pentru prăjit și sosul de roșii
50 g
busuioc verde
1/2
de legătură de pătrunjel
sare, după gust
piper negru, proaspăt măcina

Mod de preparare

Cu ingrediente proaspete și o combinație de condimente bine echilibrată, chiftelele de ton în sos de roșii și pesto de busuioc aduc rafinament și sănătate pe masa ta. Această rețetă este nu doar delicioasă, ci și ușor de preparat, ceea ce o face perfectă pentru orice ocazie, de la cine romantice la mesele de zi cu zi în familie.

Ești mare amator de bunătățuri și dorești ingrediente de cea mai bună calitate pentru rețeta de chifteluțe de ton? Instalează aplicatia Selgros, prin care ai acces rapid la cele mai recente cataloage și funcționalități suplimentare, pentru a fi informat la zi despre ultimele promoțiiPasul 1. Scurge bine lichidul din conservă. Amestecă tonul cu ardeiul tocat, pătrunjelul mărunțit, sare, piper negru și 2 roșii cherry tocate mărunt.

Pasul 2. Adaugă pesmetul și cele două ouă și amestecă până când compoziția este omogenă. Formează cu mâna udă chifteluțele, dă-le prin făină și prăjește-le în uleiul de măsline, la foc mediu, timp de 5-6 minute, apoi scoate-le pe șervete de hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de grăsime.

Pasul 3. Toacă mărunt jumătatea de ceapă și pune-o la călit într-o tigaie, în ulei de măsline, fără s-o arzi, până când devine translucidă.

Pasul 4. Adaugă roșiile întregi din conservă și sparge-le cu o lingură de lemn, amestecând continuu, până se leagă sosul. Asezonează cu sare și piper negru, după gust.

Pasul 5. Pune într-un blender 50 ml de ulei de măsline și cele 50 g de busuioc. Mixează până când pesto este omogen.

Pasul 6. Pune chiftelele de ton în sosul de roșii din tigaie și introdu-o în cuptor, la 160 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Pasul 7. Montează preparatul: pe o farfurie, pune sos de roșii cu ajutorul unei linguri, iar deasupra așază câte o chifteluță de ton.

Pasul 8. Adaugă între ele pestoul, ornează cu câteva frunzulițe de busuioc verde și servește.