Chef Victor Melian
A făcut școala în București, începându-și cariera mixând cocktailuri în Stockholm. Suedez fiind, angajarea acestuia în cel mai faimos bar din Stockholm „Alexandra” a venit de la sine, aceasta fiind urmată de lucrul în celebrul restaurant „Fem sma hus”. A continuat pe acest drum până în San Francisco, unde a pregătit farfurii la „Green Light”.
În 2002, decide să se întoarcă în România și deschide restaurantul „Esperanto”. Mai târziu, devine proprietar și Executive Chef al restaurantului „Calderon”. Se alătură de asemenea și unor serii de emisiuni televizate, unde împarte din cunoștințele sale gastronomice vaste.
În acest moment predă la Horeca Culinary School București și la Culinary Arts School Brașov, este proprietar și event organiser la „Rent a chef”, membru în jurii culinare internaționale și membru în juriul competiției „Arena Bucătarilor”.
Mai multe rețete de la Chef Victor Melian
Coaste de porc la cuptor
Această rețetă de coaste e perfectă pentru iubitorii de carne și arome. Cu o salată Coleslaw lejeră, acestă rețetă este o explozie de arome și gust!
Pui marinat în bere
Rețeta de pui marinat în bere promite un mix de arome și texturi cu totul deosebite. Pulpele de pui dezosate și frăgezite în bere neagră oferă un gust neașteptat, iar feniculul și frunzele de țelină aduc o notă de prospețime.
Crap al Istria
Îți place peștele? Te duce cu gândul la preparatele din Dobrogea sau satele pescărești de pe malurile Mediteranei? Chef Victor Melian îți propune o rețetă care combină fileurile fragede de crap, cu roșii cherry suculente și o notă proaspătă de lime. Peștele, gătit ușor până devine auriu, se amestecă cu roșiile coapte și măslinele tricolore, oferind o explozie de arome.