Acasă Blog Culinar Pui Marinat În Bere

Pui marinat în bere

Pasi de preparare

4

Ingrediente

1 kg
pulpe de pui dezosate
2 buc.
ghimbir
1 sticlă
bere neagră sau IPA
1 buc.
lime
100 g
frunze de țelină
1 buc.
fenicul
2 buc.
ardei multicolor
20 g
zahăr brun
sare grunjoasă
50 g
semințe de susan alb
20 g
fulgi de chilli
sos de soia nesărat
miere
muștar
ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Rețeta de pui marinat în bere promite un mix de gusturi și texturi cu totul deosebite. Pulpele de pui dezosate și frăgezite în bere neagră oferă un gust neașteptat, iar feniculul și frunzele de țelină aduc o notă de prospețime. Iată câteva recomandări pentru a pregăti rețeta de pui marinat în bere propusă de Chef Victor Melian:

  • Nu sări peste perioada de marinare. Lasă puiul la marinat minimum 4 ore, ideal peste noapte, pentru infuzia aromelor;
  • Adaugă o lingură de oțet la marinadă, pentru a stimula frăgezirea cărnii și pentru a echilibra zahărul;
  • Dacă vasul nu este suficient de mare pentru ca pulpele să stea comod în marinadă, realizează marinarea în vase diferite;
  • Poți servi puiul marinat cu legume la cuptor, piure de cartofi sau o salată verde cu baby spanac;
  • Asigură-te că pulpele de pui sunt bine gătite. Pentru siguranța alimentară, folosește un termometru de bucătărie. Acesta ar trebui să ajungă la minimum 74 de grade Celsius în zona centrală a cărnii;
  • În loc să pregătești salată de legume (fenicul, țelină, ardei), poți prepara un sote din aceeași combinație, într-o tigaie adâncă în care ai pus puțin ulei de măsline. Astfel, vor căpăta o aromă ușor caramelizată;
  • Dacă preferi gustul picant, poți adăuga câteva felii de ardei jalapeño la marinadă sau poți crește cantitatea de fulgi de chilli.
     
  1. Pulpele de pui dezosate se taie în bucăți. Se lasă la marinat în bere, ghimbir, fulgi de chilli, zahăr brun și suc de lime pentru 1 - 2 ore, la frigider.
  2. Se pregătește o salată cu ardei, fenicul și frunzele de țelină peste care se adaugă fulgi de chilli și sos de soia.
  3. Într-o tigaie se prăjesc semințele de susan albe cu puțină sare.
  4. Se pregătește un amestec din 1/3 sos de soia, 1/3 miere și 1/3 muștar. Se unge puiul cu acest amestec și se trage la tigaie, la foc mic, 2 - 3 minute. La sfârșit, se presară semințele de susan prăjite.
     
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.