Rețete de prăjituri cu cremă: cele mai populare creme de prăjituri
Prăjiturile sunt desertul preferat de mulți, indiferent că este vorba despre o petrecere sau o aniversare. Ceea ce face din prăjitură un preparat special este crema savuroasă. Să descoperim împreună care sunt câteva dintre cele mai populare creme de prăjituri!
Rețete de prăjituri cu cremă de casă
Cremele de casă atrag foarte mult. Indiferent dacă ești amator în bucătărie sau doar ce ai organizat deja tăvile pentru copturi, cremele de mai jos te vor încânta prin gust și textură.
Prăjituri cu cremă fără coacere
Cremele fără coacere pot fi pregătite rapid, dintr-o mare varietate de ingrediente. Iată câteva creme fără coacere:
Cremă de mascarpone
Crema de mascarpone are o textură bogată și un gust deosebit. Pentru crema de mascarpone, ai nevoie de:
- Brânză mascarpone;
- Zahăr;
- Smântână;
- 1 păstaie de vanilie.
Utilizări:
- Tiramisu;
- Cannoli;
- Tartă cu fructe;
- Profiterol;
- Mousse;
- Parfait.
👉 Pentru a pregăti cremă de mascarpone ai nevoie de ingrediente de cea mai bună calitate. Folosește cardul Selgros, pentru a te bucura de cumpărături la prețuri accesibile!
Cremă de vanilie
Textura fină, savoarea inconfundabilă și dulceața fac din crema de vanilie preferata multora. Ai nevoie de:
- Smântână neîndulcită;
- Lapte semidegresat;
- Păstaie de vanilie;
- Zahăr pudră;
- Gălbenuș.
Utilizări:
- Brioșe;
- Tarte;
- Plăcinte;
- Ecler;
- Mousse.
Cremă de ciocolată
Vrei să pregătești cremă de ciocolată, acasă? Ai nevoie de doar câteva ingrediente:
- Lapte integral;
- Zahăr;
- Gălbenuș;
- Ciocolată de calitate, cu minimum 65% cacao;
- Ciocolată cu lapte.
Utilizări:
- Brioșe;
- Torturi;
- Tarte;
- Plăcinte;
- Profiterol;
- Ecler.
👉 Cum ar fi să găsești produse de calitate la prețuri accesibile? O poți face, dacă urmărești cataloagele Selgros.
Prăjituri cu cremă pe bază de unt
Crema pe bază de unt deține un loc fruntaș în bucătăriile cofetăriilor. Iată trei rețete de cremă pe bază de unt.
Cremă de patiserie
Crema de patiserie este cea mai folosită, atât în cofetărie, cât și acasă, pentru a pregăti diferite deserturi. Iată care sunt ingredientele necesare:
- Gălbenuș;
- Zahăr pudră;
- Unt;
- Făină albă sau făină de porumb (nu mălai);
- Lapte semidegresat;
- Păstaie de vanilie.
Utilizări:
- Ecler;
- Profiterol;
- Cremșnit;
- Tartă cu fructe;
- Tort;
- Gogoși.
👉 Încearcă reteta de eclere de la Pastry Chef Mihaela Ruxandra.
Cremă bavareză
Crema bavareză este un mix de cremă de patiserie cu frișcă și gelatină. Pentru un plus de gust, poți adăuga piure de fructe. Iată ce ingrediente se folosesc:
- Lapte integral;
- Zahăr;
- Gălbenuș;
- Păstaie de vanilie;
- Unt;
- Gelatină;
- Smântână pentru frișcă.
Utilizări:
- Tort;
- Ecler;
- Gogoși;
- Tartă cu fructe;
- Brioșe;
- Cheesecake.
Cremă englezească
Crema englezească poate fi consumată ca atare sau pentru a accentua diferite deserturi. Poate fi folosită și ca bază pentru a pregăti crema bavareză. Iată care sunt ingredientele:
- Gălbenuș;
- Lapte călduț;
- Extract de vanilie;
- Unt;
- Zahăr pudră.
Utilizări:
- Tort;
- Ecler;
- Tartă.
Prăjituri cu cremă de vanilie
Crema de vanilie este foarte folosită, imediat după crema pe bază de unt. Iată trei rețete simple de cremă de vanilie.
Cremă de vanilie rețetă clasică
Prima rețetă propusă este una clasică. Iată ce ingredientele sunt necesare:
- Ouă;
- Lapte integral;
- Zahăr pudră;
- Făină albă;
- Păstaie de vanilie.
Utilizări:
- Tarte cu fructe sau minitarte;
- Torturi în straturi;
- Ecler;
- Profiterol;
- Prăjitură Diplomat;
- Cremșnit;
- Prăjitură cu blat de bezea sau biscuiți.
Panna cotta
Panna cotta (care înseamnă, în limba italiană, cremă gătită) este o cremă mătăsoasă fără ouă, îngroșată cu gelatină. Iată ce ingrediente se folosesc:
- Smântână grasă (minimum 35%);
- Zahăr;
- Păstaie de vanilie;
- Gelatină simplă, fără arome.
Utilizări:
- Bază pentru tartă cu fructe, ciocolată, piure de fructe sau cafea;
- Panna cotta cu aluat sfărâmicios.
Mousse de vanilie
Crema de tip mousse de vanilie este aerată și gustoasă. Iată ce ingrediente are:
- Ouă;
- Zahăr;
- Păstaie de vanilie;
- Unt;
- Smântână;
- Lapte integral;
- Făină de porumb.
Utilizări:
- Torturi;
- Plăcinte sau tarte;
- Brioșe;
- Parfait;
- Trifle.
Prăjituri cu cremă de lămâie
Crema de lămâie oferă o savoare inconfundabilă și îți gâdilă papilele gustative. Iată trei tipuri de cremă de lămâie.
Cremă de lămâie rețeta clasică
Gustul dulce-acrișor al cremei de lămâie face din aceasta o umplutură potrivită pentru numeroase deserturi. Iată ce ingrediente se folosesc:
- Ouă;
- Zahăr;
- Suc proaspăt de lămâie;
- Coajă de lămâie netratată;
- Unt.
Utilizări:
- Tarte;
- Torturi;
- Clătite;
- Vafe;
- Plăcintă;
- Cheesecake;
- Croissant.
Cremă fină de lămâie (lemon curd)
Crema tip lemon curd este varianta cu lămâie a cremei englezești. Iată ce ingrediente are:
- Suc proaspăt de lămâie (poți folosi și alte citrice);
- Coajă de lămâie netratată;
- Zahăr;
- Ouă;
- Lapte integral;
- Smântână cu minimum 35% grăsime;
- Făină de porumb.
Utilizări:
- Brioșe;
- Ca topping pentru prăjiturile cu bezea sau pavlova;
- Trifle;
- Vafe;
- Croissant;
- Parfait;
- Tartă;
- Plăcintă;
- Cheesecake.
Cremă tip mousse cu lămâie
Crema mousse de lămâie se servește mai ales pentru torturile aerate și pandișpan. Uneori, este stabilizată cu gelatină. Vezi ce ingrediente se folosesc:
- Albuș;
- Zahăr;
- Suc proaspăt de lămâie;
- Un vârf de sare.
Utilizări:
- Plăcinte;
- Tarte;
- Torturi în straturi cu vanilie, morcov sau ciocolată;
- Trifle;
- Parfait;
- Croissant;
- Ecler.
Prăjituri cu cremă de ciocolată
Crema de ciocolată este delicată și spectaculoasă: un ingredient care nu trece neobservat. Vezi, mai jos, trei tipuri de creme de ciocolată perfecte pentru prăjiturile de casă.
Cremă de ciocolată clasică
Crema de ciocolată clasică este pe gustul gurmanzilor de toate vârstele. Descoperă ce ingrediente are:
- Ciocolată amăruie;
- Zahăr;
- Gălbenuș;
- Lapte integral;
- Smântână grasă (minimum 35% grăsime).
Utilizări:
- Brioșe;
- Tort;
- Ecler;
- Croissant;
- Profiterol;
- Tartă;
- Plăcintă.
Cremă de ciocolată și frișcă
Crema de ciocolată cu frișcă este aerată și ușoară, perfectă pentru a decora torturi sau diverse prăjituri. Iată ce conține:
- Pudră de cacao;
- Zahăr;
- Smântână pentru frișcă;
- Păstaie de vanilie;
- Gelatină pentru stabilizare.
Utilizări:
- Tort;
- Brioșe;
- Plăcintă;
- Mousse;
- Parfait.
Lumea cremelor de prăjituri este imensă. Aceste rețete de creme sunt doar baza, însă poți experimenta cu diferite arome, culori și texturi, pentru a-ți personaliza deserturile. Cu puțină creativitate și o cremă pregătită chiar de tine, poți transforma orice prăjitură într-o bucurie pentru simțuri.
Vezi aici rețetele noastre din această categorie
Millefeuille reinterpretat
Pregătește un desert delicios pentru cei dragi! Laura Eremia ne recomandă o prăjitură millefeuille reinterpretată care să îți încânte papilele gustative.
Mousse de ciocolată caramelizată cu cafea
Deserturile rafinate sunt mereu o încântare și aduc un strop de eleganță oricărei mese. Te invităm să descoperi un desert de Chef Ioan Florescu: mousse de ciocolată albă și cafea. Această rețetă cu cafea aduce o armonie perfectă între dulceața ciocolatei albe și aroma intensă a cafelei, combinând texturi și gusturi într-un mod spectaculos.
Eclere cu cremă de vanilie de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Pentru a prepara eclere cu cremă de vanilie, este necesară o anumită tehnică și îndemânare, deoarece trebuie să respecți proporțiile corecte și să ții cont de temperatura și consistența ingredientelor.
Choux à la crème cu ciocolată
O rețetă de choux à la crème foarte ușor de făcut acasă. Choux-uri crocante, umplute cu ganache fin de ciocolată, un adevărat deliciu!
Bûche de Noël - prăjitura buturugă, rețeta originală
Acest preparat tradițional francez este o alegere excelentă pentru cei care doresc să impresioneze invitații cu un desert elegant și rafinat.
Ruladă cu cremă de brânză și fructe fără zahăr
Chef Laura Eremia ne propune o rețetă de ruladă aerată, cu un blat fin și o cremă de brânză și frișcă lichidă, neîndulcită, îmbogățită cu vanilie. Această combinație reușește să scoată în evidență aroma naturală a brânzei, accentuată de un strop de vanilie și de dulceața gemului de căpșuni, fără a necesita zahăr rafinat.