Acasă Carmangeria Selgros
1920x691 carmangerie fb

Bine ai venit la Carmangeria Selgros, locul unde prospețimea are cel mai bun gust!

Descoperă oferta noastră de produse și preparate din carne atent selecționate și pregătite. Îți oferim cu drag tot ce avem noi mai gustos, mai bun și mai proaspăt.

Descoperă câteva rețete cu ingrediente din Carmangeria Selgros, selectate de pe blogul nostru culinar:

sandwich_gratinat

Sandwich cu mici pe grătar

Această rețetă cu mici pe grătar și muștar e o gustare perfectă pentru orice gurmand. Aromat, suculent și delicios, sandvișul cu micii de la Selgros îți va aduce sărbătoarea în farfurie!

Vezi detalii
vrabioara de vita

Vrăbioară de vită la grill - Rețetă cu vită maturată

Folosești des carne de vită și vrei să încerci o rețetă nouă? Îți poți testa mâna cu o vrăbioară de vită la grill. Rețeta îmbină gusturi dintre cele mai interesante pentru o explozie de savoare. 

Vezi detalii
muschiulet_de_porc

Mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă în stil grecesc

Pregătește-te să te îndrăgostești de o rețetă în stil grecesc, ce îmbină carnea de porc frăgezită cu prospețimea oferită de brânza feta. Rețeta de mușchiuleț de porc frăgezit cu vânătă coaptă și sos de brânză feta marinată te poartă către o adevărată călătorie culinară pe insulele grecești, în care te vei bucura de arome inedite și autentice. 

Vezi detalii
paste-cu-carne-chef-bogdan-cozma

Paste cu carne de la Chef Bogdan Cozma

O rețetă delicioasă de tagliatelle cu sos de smântână, spanac, mușchi de vită, alături de un mix de salată și parmezan.

Vezi detalii
sandwich_carne_fragezita_1

Sandwich cu muschiuleț de porc frăgezit

Încearcă rețeta super gustoasă de sandwich cu carne de porc frăgezită! Această rețetă de sandwich e una ușor de gătit și plină de savoare.

Vezi detalii
muschi de vita grill

Mușchi de vită cu sos Bearnaise, garnitură de legume și cartofi gratinați

Această rețetă de mușchi de vită e alegerea perfectă pentru o masă în familie sau una festivă. Hrănitoare și aromată, acestă rețetă îți va bucura papilele gustative la maximum!

Vezi detalii
muschiulet_de_porc_sous_vide

Mușchiulet de porc sous vide

Află timpii de gătire sous vide pentru patru tipuri de carne și apoi încearcă rețeta savuroasă de mușchiuleț de porc cu tagliatelle și sos de muștar! Această rețetă de mușchiuleț de porc cu paste este ușor de gătit și plină de gust. 

Vezi detalii
gulas-vita-cu-galuste-chef-cristian-dumitru

Gulaș de la Chef Cristian Dumitru

Un delicios gulaș cu carne de vită și găluște. Nu ezita să-l pregătești și tu, dacă dorești să-ți impresionezi familia sau prietenii.

Vezi detalii
muschi-vita-chef-cristian

Mușchi de vită cu sparanghel, sous vide, de la chef Cristian Dumitru

Pregătește cu încredere această rețetă delicioasă și aromată; nu vei regreta!

Vezi detalii
Chef Alin Vadean - Burger

Burger trei arome cu salată coleslaw, maioneză cu spanac și dulceață de ceapă

Pregătește un răsfăț pentru cei dragi cu această rețetă propusă de Chef Alin Vădean: un burger suculent, cu salată de coleslaw, dulceață de ceapă, maioneză cu spanac și acompaniat de o porție delicioasă de cartofi prăjiți la air fryer.

Vezi detalii
muschiulet dulce picant

Mușchiuleț de porc dulce picant cu fasole verde congelată și piure de cartofi cu trufe

Pregătește-te să-ți impresionezi prietenii și rudele cu această rețetă deosebită care îmbină gustul dulce cu picant.

Vezi detalii
vrabioara de vita

Vrăbioară de vită la grill - Rețetă cu vită maturată

Folosești des carne de vită și vrei să încerci o rețetă nouă? Îți poți testa mâna cu o vrăbioară de vită la grill. Rețeta îmbină gusturi dintre cele mai interesante pentru o explozie de savoare. 

Vezi detalii
lasangna_alin_vadean

Lasagna

O rețeta simplă și absolut delicioasă de lasagna cu carne de vită! Este perfectă pentru o masă copioasă în familie sau cu prietenii. Cu un ragu gustos de vită, foi de paste proaspete și cu un sos lejer de ricotta, acestă lasagna îți va aduce Italia în farfurie!

Vezi detalii

Carmangeria Selgros – Produse și servicii de calitate

Bucură-te și tu de varietatea sortimentului nostru de carne proaspătă sau congelată
Carmangeria Selgros este locul în care porționăm carnea și unde au fost create cu pasiune preparatele din carne, după rețete proprii, atât de apreciate de clienții noștri.
Ne mândrim cu faptul că toate produsele au fost realizate respectând cele mai înalte standarde și rigori gastronomice. Folosim sută la sută carne, condimentăm cu mirodenii atent selecționate, afumăm doar cu rumeguș din lemn de esență tare, utilizăm ustensile de cea mai bună calitate și suntem atenți și riguroși cu fiecare etapă de preparare.

Recomandarea noastră: Ai încercat vreodată la grătar delicioasele noastre produse frăgezite, sau pe cele marinate? Pregătită astfel, carnea la grătar sau la cuptor este mai suculentă, iar textura mai moale o face mai ușor de digerat. Numai bună de savurat!

Mai avem un pont: vita maturată uscat în vitrinele noastre speciale. Este perfectă pentru friptură, se topește în gură și are gustul cel mai rafinat! Delicată, moale, suculentă și plină de arome, ea își păstrează în același timp gustul intens, original de carne. Procesul de maturare uscată are loc la 0° – 2°C, cel puțin trei săptămâni. Procesele enzimatice modifică stratul exterior subțire al cărnii de vită, care se curăță înainte de preparare. Dedesubt, în miezul nobil al bucății de carne, se află o capodoperă a artei măcelarilor!

carmangerie Selgros

Produse din carne de porc

Produse din carne de porc

carne de porc

Produse din carne de porc

Sunt obținute în urma tranșării semicarcaselor și pieselor de porc de către măcelari profesioniști. Tot procesul se desfășoară într-o transparență totală: clienții noștri îl pot urmări prin mai multe ferestre, special amplasate către sala de tranșare. Acest lucru face ca interacțiunea dintre personalul din carmangerie și clientul aflat în zona de preluare și servire să fie tot timpul posibilă. În acest fel, ne asigurăm că fiecare solicitare este respectată întocmai. 
Prospețimea produselor este asigurată de aprovizionarea cu materie primă de cel puțin două ori pe săptămână.
Pe lângă articolele care sunt comandate sau solicitate pe loc de către clienți, produsele se expun în zona de autoservire, sub diferite tipuri de ambalare și gramaje, pentru a răspunde nevoilor tuturor tipurilor de clienți: gastronomi, revânzători, clienți finali.

Produse din carne de vită

Produse din carne de vită

carne vita

Produse din carne de vită

Asemenea cărnii de porc, carnea de vită se tranșează și se ambalează într-o cameră de tranșare la care clienții noștri au acces vizual, prin intermediul unei ferestre.
Vrem să te asigurăm de prospețimea fiecărui produs pe care îl cumperi. Avem o frecvență de aprovizionare mare, astfel încât tu să ai tot timpul la dispoziție produsele pe care ți le dorești, la calitatea cu care te-am obișnuit.
Calitatea cărnii de vită este influențată de vârsta, rasa, sexul și modul de hrănire al anumalului respectiv. Femelele tinere, cu vârsta de până în 30 de luni, vor avea întotdeauna o carne mai fragedă decât masculii sau animalele mai în vârstă. Animalele din unele rase de carne (Hereford și Aberdeen Angus) vor avea o carne mai marmorată decât rasele de lapte și chiar decât alte rase de carne cu carne fragedă (Limousine, Charolais). Zona de proveniență a cărnii de vită este de asemenea un factor important în alegerea unei cărni de calitate superioară.

Carne preparată

Carne preparată

carne tocata & carnati carmangerie

Carne preparată

Îți oferim doar produse de o calitate deosebită, obținute exclusiv din carne, fără înlocuitori ai acesteia, preparate în carmangeria proprie. Articole precum cârnații și cârnăciorii proaspeți, micii și chiftelele sunt produse deja consacrate. De peste 20 de ani, acestea sunt reprezentative pentru Carmangeria Selgros.
Îți oferim doar produse de o calitate deosebită, obținute exclusiv din carne, fără înlocuitori ai acesteia, preparate în carmangeria proprie Selgros. Astfel, îți garantăm că te bucuri de prospețime și savoare autentică. Acest lucru este demonstrat și de faptul că produsele din această categorie au termenul de valabilitate foarte scurt (de exemplu, 2 zile pentru carnea tocată proaspătă, deoarece nu conține sare sau conservanți). Acest lucru vorbește de la sine despre garanția calității și siguranței oferite de către Selgros clienților săi. Suntem recunoscători pentru miile de aprecieri, primite de la clienții noștri din întreaga țară, pentru aceste preparate.

Produse fierte-afumate

Produse fierte-afumate

carnati

Produse fierte-afumate

Acestea sunt articole în a căror compoziție intră doar carne, condimente și extract de condimente, fără niciun fel de conservanți artificiali. Se folosesc doar membraneă naturale: de oaie (crenvurști), de porc (polonezi) sau de vită (parizer). Gustul deosebit este întregit de fumul provenit de la lemnul de esență tare (fag). 
Ideale pentru aperitive sau sandvișuri, salamul de porc și salamul cu șuncă reprezintă alte două produse fără e-uri. Ele conțin doar carne de porc (piept de porc, pulpă de porc, slănină) și  sare, piper și condimente. Sunt afumate cu fum din lemn de esență tare. Valabilitatea de doar 7 zile a acestor produse garantează calitatea superioară a acestora. 
Cârnații de porc afumați cu boia și cârnații de porc și vită afumați sunt umpluți în membrană naturală de porc și au ca particularitate afumarea cu fum rece, tot din lemn de esență tare, și păstrarea la uscat timp de 10 zile, înainte de a fi comercializați.

Cum recunoști carnea bună?

carne diversa tips


În Carmangeria Selgros acordăm o mare importanță calității și prospețimii. Nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări sau nevoie de sfaturi. Iată câteva mai jos:

Ce gust trebuie să aibă carnea bună? Suculent, fraged și delicios, desigur! Creșterea animalelor și sacrificarea au o influență majoră asupra gustului. Dacă animalul este supus mult stresului, acest lucru afectează și calitatea cărnii. Pentru beneficiul animalelor și al oamenilor, ar trebui să acorzi întotdeauna atenție practicilor adecvate de creștere. Și conținutul de grăsime determină gustul. Chiar dacă ne place să cumpărăm carne cât mai slabă, o marmorare fină de grăsime este un indicator că după preparare carnea va fi suculentă. Grăsimea conținută servește ca potențiator natural de aromă complexă. 

Cum ar trebui să arate carnea bună? Acest lucru este în funcție de tipul ce carne. Carnea de porc ar trebui să aibă o culoare uniformă de la roz până la roz închis. Când vine vorba de carne de vită și vânat, culoarea trebuie să fie roșu închis. Dacă devine maronie, carnea nu mai este proaspătă. 
Culoarea cărnii de pasăre variază în funcție de varietate, vârstă și tipul de hrănire (păsările hrănite cu porumb au carnea mai galbenă). Puiul și curcanul au carnea roz uniform, mai deschis decât gâsca sau rața, de exemplu.
Ați observat vreodată pete gri pe carnea de vită sau carnea tocată? Niciun motiv de îngrijorare! Acestea apar din cauza mioglobinei (proteina musculară) și nu au nicio legătură cu calitatea cărnii.

Poți spune dacă este bună carnea după miros? Înainte de pregătire, nu trebuie să te bazezi doar pe aspect. Mai ales dacă nu o pregătești imediat după ce o cumperi. Mirosul ajută și la recunoașterea cărnii bune – desigur, doar dacă nu a fost deja marinată. Mirosul cărnii bune este neutru și discret, dar poate fi, de asemenea, ușor acru. Dacă miroase puternic sau dulce, carnea începe să se strice și nu trebuie consumată în niciun caz.

Cum ar trebui să se simtă la pipăit carnea bună? Mai ales dacă nu pregătești carnea imediat după cumpărare, înainte de a o găti trebuie să te asiguri că este încă proaspătă. Iată cum: apasă bucata de carne cu degetul. E proaspătă dacă se simte ferm, nu e prea spongioasă și nu are o peliculă grasă. 

Cum și pentru cât timp trebuie păstrată carnea acasă? Chiar și după cumpărare, poți folosi câteva trucuri pentru a păstra carnea proaspătă și comestibilă.
Sfatul 1: Timp scurt de la achiziționare până la frigider. Carnea nu trebuie lăsată mult timp nerefrigerată. Cel mai bine este să o alegi la sfârșitul cumpărăturilor. În timpul transportului, o pungă frigorifică sau niște gheață ajută la păstrarea cărnii proaspete. Când ajungi acasă, trebuie depozitată direct la frigider, bine ambalată. 
Sfatul 2: Cât timp o poți păstra până la preparare? Carnea tocată crudă trebuie preparată în aceeași zi, sau poate fi congelată până o gătești. Carnea crudă de pasăre trebuie prăjită și consumată după una sau două zile cel mult. Fripturile marinate și bucățile întregi de carne se mai pot păstra 3-4 zile, dacă sunt transportate și depozitate corect. Carnea ambalată are întotdeauna o dată de expirare pe etichetă, până la care poate fi preparată.

carne tocata