Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Se curăță mușchiul de vită, îndepărtându-se tot țesutul conjunctiv, după care se fac porții de 250 g.
Pasul 2. Se adaugă într-o pungă de vidat o bucată de mușchi, 20 g unt, 1 cățel de usturoi, 1 crenguță de rozmarin, una de cimbrișor.
Pasul 3. Se asezonează cu sare și piper.
Pasul 4. Se repetă procedeul pentru toate bucățile de carne. Se videază. Se setează aparatul de gătit sous vide la 58°C timp de o oră. Când se primește semnalul sonor că apa a ajuns la temperatura setată, se adaugă pungile cu carne, vidate în prealabil.
Pasul 5. După o oră, carnea trebuie să fie gătită medium. Se poate trage la tigaie, în puțin ulei de măsline, pentru a crea o crustă delicioasă. Se poate aromatiza în continuare carnea din tigaie cu sosul rezultat în punga în care s-a gătit, se poate adăuga unt (după gust și după dieta fiecăruia, bineînțeles).
Pasul 6. Sparanghelul tânăr se spală bine, se pune într-o pungă de vidat cu ulei de măsline, unt, usturoi, sare și piper. Se gătește cu ajutorul aparatului de gătit sous vide, la 85°C, aproximativ 15 minute. Gătit în acest mod, sparanghelul va deveni delicios și sănătos.
Pasul 7. După ce bucățile de carne au fost lăsate la odihnit timp de 7 minute, se pot monta pe un platou, alături de firele de sparanghel.
Autor: Cristian Dumitru
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: