Ingrediente
Mod de preparare
Vrei să încerci o rețetă nouă de mușchiuleț de porc? Atunci trebuie să guști din rețeta propusă de Chef Radu Vidican. Rețeta mușchiuleț de porc oferă o combinație delicioasă de gusturi: un mușchiuleț suculent, marinat într-o aromă dulce picantă, fasolea verde crocantă și piureul cremos de cartofi, infuzat de aroma delicată a trufelor.
Pregătește-te să-ți impresionezi prietenii și rudele cu această rețetă deosebită care îmbină gustul dulce cu picant. Iată câteva recomandări pentru reușita rețetei tale:
- Alege un mușchiuleț de porc de calitate, bine marmorat;
- Marinează muschiulețul suficient timp înainte de a-l pregăti, pentru a-i permite să absoarbă aromele;
- Evită să gătești prea mult mușchiulețul, pentru a nu-l usca;
- Folosește o fasole verde congelată de calitate și evită fierberea excesivă;
- Alege o pastă de trufe de calitate sau pregătește-o tu în casă dintr-un amestec de trufe, ulei de măsline și puțină sare.
Vezi mai jos modul de preparare:
- Se pregătește un amestesc format din miere, sos de soia și sos sweet chilli. La acestea se adaugă usturoiul tăiat felii. Mușchiulețul de porc se pune la marinat în această combinație.
- Se încălzește fasolea congelată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, astfel încât să se păstreze crocantă. Se asezoneanză cu sare și piper. Pentru un gust mai intens se poate adăuga usturoi granulat. La final se adaugă în tigaie 2-3 cubulețe de unt pentru a aromatiza fasolea.
- Piureul de cartofi se gătește în stil clasic. La final se adaugă pasta de trufe, unt gras pentru cremozitate. Se asezonează cu sare și piper.
- Gătim mușchiulețul de porc pe grătar sau într-o tigaie grill încinsă la nivel mediu. Peste puțin ulei, așezăm mușchiulețul în tigaie la prăjit. Când mușchiulețul este frumos rumenit și aproape gata. adăugăm marinada și câteva cuburi de unt pentru a face un sos. Acesta trebuie să fiarbă doar puțin.
- Din microplante se pregătește o salată cu ulei de măsline, sare și piper.
- Mușchiulețul se aranjează pe farfurie, se înconjoară cu fasolea verde și se servește cu piure de cartofi cu trufe. Se decorează la final cu salata de microplante și se servește imediat.
Autor: Chef Raul Vidican
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe rețete și sfaturi utile din această categorie.