Acasă Blog Culinar Mușchiulet de Porc Sous Vide

Mușchiulet de porc sous vide

Pasi de preparare

3

Ingrediente

600 g
mușchiuleț de porc
150 ml
ulei de floarea soarelui
2 căței
usturoi
1
ceapă
1 lingură
muștar Dijon cu boabe
40 ml
coniac
200 ml
smântână 35% grăsime
400 g
paste tagliatelle
fulgi de chilli

Mod de preparare

Vrei să pregătești carnea ca la un restaurant premiat cu stele Michelin? Atunci trebuie să încerci rețeta de mușchiuleț de porc sous vide propusă de Chef Jakob Hausmann

Tehnica de gătit sous vide asigură că vei obține carne suculentă de fiecare dată. Iată câteva sfaturi pentru o rețetă reușită de mușchiuleț de porc sous vide:

  • Alege carne proaspătă pentru rezultate cât mai bune;
  • Temperatura ideală pentru mușchiulețul de porc sous vide depinde de cum vrei să arate carnea ta. Pentru o carne medium-rare, plină de savoare și suculentă, este necesară o temperatură de aproximativ 130 de grade Celsius timp de 1-4 ore. Prin comparație, o carne medium-well necesită 1-4 ore la o temperatură de 65 de grade Celsius. Indiferent de preferințe, este recomandat să atingi temperatura internă de cel puțin 63 de grade Celsius, pentru a putea consuma carnea în siguranță;
  • Folosește un aparat de gătit sous vide, pentru a pregăti carnea la temperatura dorită și pentru a preveni gătirea excesivă;
  • Condimentează bine carnea înainte de preparare - tehnica sous vide poate lăsa carnea ternă dacă nu este condimentată adecvat. Pe lângă sare și chilli, poți folosi rozmarin, oregano, cimbru sau usturoi. Totuși, nu pune o cantitate mare de condimente, deoarece gătirea sous vide le accentuează gustul.
     
  1. Muschiulețul de porc se condimentează cu sare, fulgi de chilli și puțin ulei și se gătește în sous-vide la 63ᵒC pentru aproximativ o oră. Mușchiulețul gătit se taie apoi în rondele de 3 - 4 cm care se rumenesc în tigaie pe toate părțile.
  2. Pentru sos: în uleiul rămas în tigaie se adaugă usturoiul și ceapa, tocate mărunt, muștarul și se flambează amestecul cu coniac. Se îngroașă sosul cu smântâna și sucul rămas de la mușchiulețul gătit la sous-vide și apoi se condimentează cu sare și piper. Peste sos se adaugă pastele fierte și se amestecă.
  3. Mușchiulețul de porc se servește cu garnitura de paste tagliatelle în sos alb.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!