Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Fierbe cartofii în apă cu sare, 30 de minute.
Pasul 2. Desfă prunele și curăță-le de sâmburi, apoi lasă-le la scurs.
Pasul 3. Curăță cartofii fierți de coajă, zdrobește-i și amestecă-i cu uleiul.
Pasul 4. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, adaugă făina şi oul. Amestecă până când obții un aluat gomboți cu cartofi omogen, apoi împarte-l în 12 bucăţi.
Pasul 5. Pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care adaugi sare.
Pasul 6. Învelește prunele scurse în aluat, dă-le prin făină și pune-le în apa clocotită. Lasă-le să fiarbă la foc mic, 10–15 minute, cu oala acoperită, apoi opreşte focul şi mai lasă-le în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.
Pasul 7. Într-o tigaie încinsă, rumeneşte pesmetul în unt.
Pasul 8. Scoate găluştele cu prune fierte din apă şi lasă-le la scurs.
Pasul 9. Tapetează cu pesmet, apoi pudrează cu zahăr și scorţişoară.
Acești gomboți cu prune delicioși sunt gata să fie savurați de familia ta.
Somelierul Sergiu Nedelcu face o incursiune în universul licorilor bahice, prin intermediul proiectului Vinul saptamanii, de la Selgros. Află totul despre personalitatea vinurilor care se regăsesc pe rafturile magazinelor Selgros și care este vinul potrivit cu găluștele cu prune!