Acasă Blog Culinar File de Cod La Cuptor În Stil Provensal

File de cod la cuptor în stil provensal

Pasi de preparare

5

Ingrediente

6
cartofi
6 linguri
ulei de măsline
6
roșii
2
fire de cimbru
sare si piper
6
fileuri de cod
6
cepe
20
de măsline negre, fără sâmburi
2
frunze de dafin

Mod de preparare

Măslinele și sosul de roșii adaugă aciditate și savoare acestui preparat tipic franțuzesc.

Pasul 1. Gătește cartofii în coajă, în apă cu sare, curăță-i si taie-i felii, apoi lasă-i deoparte.

Pasul 2. Taie roșiile felii și toacă mărunt ceapa.

Pasul 3. Într-o tigaie, călește ceapa în 3 linguri de ulei de măsline fierbinte.

Pasul 4. Într-un vas rezistent la cuptor, uns cu ulei, pune un strat de cartofi, apoi acoperă cu ceapa și roșiile, fileurile de pește, măslinele negre, cimbrul și frunzele de dafin.

Pasul 5. Stropește cu restul de ulei și coace la 210°C, timp de 30 de minute.