Acasă Blog Culinar Doradă a La Plancha

Doradă a la plancha

Pasi de preparare

5

Ingrediente

2
dorade
ulei de măsline
verdețuri aromate, după preferință
1
cățel de usturoi
suc de la ½ lămâie
câteva felii de lămâie
sare, piper
salată verde pentru servire

Mod de preparare

Un preparat simplu, gata în doar câteva minute. Servește-l alături de o salată verde și puțin sos remoulade. Nu vei regreta!

Pasul 1. Curăță peștele și crestează-l ușor, cu un cuțit bine ascuțit.

Pasul 2. Umple-l cu felii de lămâie și usturoiul tăiat felii fine.

Pasul 3. Pregătește o marinată, amestecând uleiul de măsline, zeama de lămâie, verdețurile preferate și sare.

Pasul 4. Introdu peștele în marinată, acoperindu-l bine pe toate părțile, apoi lasă dorada la marinat timp de două ore, la frigider.

Pasul 5. Gătește peștele pe o placă antiaderentă, timp de 5 minute pe fiecare parte.

Servește-l alături de o salată verde, cu lămâie și un sos remoulade.