Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat potrivit pentru o masă în aer liber sau pentru o gustare de seară, alături de câteva măsline verzi sau negre și, evident, de celebrul tzatziki.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Pasul 2. Taie mărunt ceapa, usturoiul și amestecă-le cu șunca și vânăta și condimentează cu sare și piper.
Pasul 3. Amestecă făina, pesmetul, brânza rasă, nucșoara, praful de copt și bicarbonatul.
Pasul 4. Bate oul, adaugă uleiul de măsline, laptele bătut și amestecul de legume și șuncă.
Pasul 5. Amestecă această compoziție cu cea de făină și omogenizează aluatul.
Pasul 6. Umple formele de brioșe unse cu unt și dă-le la cuptor, timp de 30-35 de minute, până când sunt frumos rumenite.
Servește brioșele cu sosul tzatziki de casă