Ingrediente
Mod de preparare
De pe masa de Crăciun sau orice masă festivă nu poate să lipsească toba de porc, o gustare numai bună pentru oaspeții tăi amatori de preparate tradiționale românești.
Pasul 1. Se pun la fiert toate cărnurile (urechi, mușchi, șorici și slănină), în apă rece, la care se adaugă foile de dafin, boabele de piper si sarea.
Pasul 2. Separat, în alt vas, se fierb organele de porc.
Pasul 3. Când toate ingredientele sunt fierte bine, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi sau fâșii de mărime potrivită.
Pasul 4. Se amestecă, într-un bol, cu sare, cimbru și piper măcinat, boia și o cană și jumătate din supa în care a fiert carnea.
Pasul 5. Se umple stomacul de porc cu această compoziție, apoi se coase sau se leagă bine cu o ață rezistentă, la ambele capete.
Pasul 6. Se înțeapă cu un ac gros de cusut, din loc în loc.
Pasul 7. Toba se fierbe în supa rezultată după fierberea cărnii, timp de 30 de minute, după care se scoate și se presează cu o greutate timp de 24 de ore, apoi se poate consuma.