Ingrediente
Pentru aluat
350 g
făină fără gluten
220 g
unt fără sare tăiat cubulețe
½ linguriță
sare
1 strop
oțet alb
1
ou mare
Pentru umplutură
4
ouă mari
50 g
lapte de cocos
1 lingură
fulgi de drojdie
250 g
ciuperci tăiate felii
1
sfeclă roșie inclusiv frunzele tocate
2 căței
usturoi
2
cepe
2
linguri de ulei de floarea-soarelui
sare și piper
Mod de preparare
Îți plac ghebele, ciupercile champignon sau hribii? Poți pregăti o tartă sărată fără gluten care să conțină ciuperci.
- Pregătim mai întâi aluatul. Într-un bol încăpător amestecă făina și untul. Adaugă sarea, oțetul, oul și 2 linguri de apă rece. Frământă ușor până la omogenizare. Formează o bilă de aluat, învelește-o în folie alimentară și dă-o la frigider timp de minimum 2 ore. Dacă lași peste noapte, scoate aluatul cu 15 minute înainte de folosire.
- Întinde aluatul pe blatul cu făină. Pune aluatul întins pe tava de tartă și dă la cuptor timp de 10 minute.
- Pregătim umplutura. Călește ceapa tocată într-o tigaie încăpătoare. Adaugă puțină sare și lasă pe foc până capătă o nuanță galben-maronie;
- Separat, amestecă ouăle, laptele de cocos, fulgii de drojdie, un vârf de sare și piper;
- Scoate ceapa din tigaie și pune-o pe o farfurie la răcit. Pune, în aceeași tigaie și ulei, ciupercile, și gătește-le timp de 1-2 minute. Adaugă sfecla tăiată cubulețe și usturoiul;
- Folosește o spumieră pentru a lua ciupercile și legumele și pune-le în tava pentru tartă, pe aluat. Adaugă ceapa caramelizată și amestecul de ouă și lapte de cocos.
- Dă la cuptor timp de 20 de minute sau până capătă o crustă. Lasă la răcit apoi scoate tarta din tavă. Alternativ, o poți servi direct din tavă.
👉 Vrei să pregătești și alte tipuri de tarte sau rețete fabuloase? Intră pe blogul Selgros și lasă-te inspirat de multitudinea de rețete și opțiuni sărate și dulci. Sigur vei găsi ceva pe gustul tău.