Ingrediente
Mod de preparare
Aceste cinnamon rolls cu nucă sunt moi și fragede, acoperite cu o glazură lipicioasă. Îți vor umple bucătăria cu o aromă dulce și delicioasă.
Pasul 1. Amestecă apa calduță cu 1 linguriță de zahăr și drojdia uscată activă și lasă deoparte 10 minute.
Pasul 2. Încălzește laptele într-o cratiță mică, la foc mediu. Ia de pe foc și amestecă ½ cană zahăr, ½ cană unt și sare, până se topește untul. Lasă la răcit.
Pasul 3. Bate ușor 2 ouă într-un castron mare, adaugă amestecul de drojdie, cel de lapte călduț și 1 ½ cană de făină. Amestecă până la omogenizare. Adaugă făina rămasă, treptat.
Pasul 4. Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru înfăinat și frământă până devine elastic și mătăsos.
Pasul 5. Lasă aluatul la crescut, într-un bol uns cu ulei, acoperit cu un prosop umed, aproximativ o oră.
Pasul 6. Pregătește glazura: topește ¾ de cană de unt într-o cratiță mică, la foc mediu. Adaugă ¾ de cană de zahăr brun și amestecă până la omogenizare.
Pasul 7. Toarnă glazura într-o tavă, apoi presară ½ cană de nuci pecan tocate.
Pasul 8. Pregătește ingredientele pentru umplutură: pune untul topit într-un castron mic, iar în altul, zahărul brun, amestecat cu nucile pecan și scorțișoara.
Pasul 9. Întinde aluatul într-un dreptunghi, pe o suprafață ușor înfăinată. Unge aluatul cu ½ din untul topit, lăsând un chenar de 2 cm neuns. Presară amestecul de zahăr brun deasupra.
Pasul 10. Rulează strâns aluatul, ciupind capetele, pentru a-l sigila. Unge ruloul cu restul de unt topit.
Pasul 11. Taie aluatul în 15 rulouri egale. Pune rulourile cu partea tăiată în jos, în glazură. Acoperă tava și lasă la crescut o oră.
Pasul 12. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Coace cinnamon rolls timp de 25-30 de minute.
Pasul 13. Lasă-le să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi răstoarnă-le pe un platou de servire, astfel încât glazura să fie deasupra. Presară nuci pecan tocate și servește-le calde.