Ingrediente
Pentru crusta aurie
pesmet
unt 82%
zahăr brun
scorțișoară
vanilie
coajă de portocală
Pentru aluat
250 g
făină
650 g
cartofi fierți
10 g
praf de copt
2
ouă
Pentru umplutură
1 kg
prune
Mod de preparare
Încearcă rețeta delicioasă de găluște cu prune propusă de pastry chef Mihaela Ruxanda! Această rețetă de găluște cu prune sau gomboți cu prune este un desert românesc gustos, pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente. Simplă și echilibrată, această rețetă de găluște cu prune îți va aduce aminte de desertul favorit de toamnă al copilăriei tale!
- Se pregătește mai întâi crusta aurie. Se topește untul, se adaugă pesmetul și se amestecă în continuu, până prinde o culoare brun-aurie. Se ia de pe foc și se adaugă zahărul și aromele (scorțișoară, zahăr brun, vanilie), după preferințe.
- Se pregătește aluatul pentru găluște. Cartofii fierți se dau pe răzătoarea mică și se amestecă împreună cu celelalte ingrediente pentru aluat.
- Pentru umplutură, este nevoie de 1 kg de prune fără sâmburi. Dacă sunt prea mari, se pot tăia în jumătăți. Dacă sunt mai acre, se poate pune câte un cubuleț de zahăr brun în locul sâmburelui scos.
- Se formează găluștele, acoperind cu un strat de aluat fiecare prună. Se fierb în apă clocotită aproximativ 5 minute, până se ridică de pe fundul oalei. Se scot și se tăvălesc prin pesmet.
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevărat Chef!
Autor: Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe rețete și sfaturi utile din această categorie.